Miercuri, 07 Septembrie 2005 - 08:41 AM Aleg.RO: PC si-a anuntat prioritatile legislative

Publicat de: Aniela Nine

jurnalulnational O data cu inceperea sesiunii parlamentare de toamna, senatorii si deputatii Partidului Conservator si-au stabilit un cumul de proiecte legislative considerate prioritare, a anuntat ieri deputatul PC Romeo Hanganu. Directiile majore propuse pentru desfasurarea activitatii alesilor conservatori in aceasta sesiune vizeaza atat imbunatatirea mediului politic, cat si stimularea dezvoltarii IMM-urilor, consolidarea mediului de afaceri sau sprijinirea capitalului autohton. In prim-planul activitatii parlamentarilor PC se va afla in continuare procesul de promovare a celor doua initiative legislative lansate inca din sesiunea anterioara, si anume cel vizand controlul provenientei averilor care nu pot fi justificate, initiativa care este sustinuta si prin strangerea a 1.000.000 de semnaturi, si proiectul vizand introducerea votului uninominal la alegerile parlamentare.

DEZBATERI. Vorbind despre promovarea votului uninominal, purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, a precizat ca, in contextul in care acest proiect este promovat de mai multe partide, importanta nu este in mod special "paternitatea" initiativei, ci rezultatul concret si a insistat asupra necesitatii unor dezbateri intre sustinatorii initiativei. "Depasind declaratiile si intentiile, trebuie sa ne adunam si sa discutam fiecare proiect de acest gen in parte, astfel incat sa se ajunga, in concluzie, la un proiect care sa cumuleze tot ce este mai bun", a spus Ciuca.

ANCHETA. Deputatul de Prahova Romeo Hanganu a mai anuntat ca in perioada urmatoare va initia strangerea de semnaturi pentru constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa analizeze modul in care Ministerul Transporturilor a blocat constructia Autostrazii Bucuresti-Brasov. "In Romania prioritatile in materie de autostrazi sunt determinate de tot felul de mofturi: dupa influente politice, daca si-a luat sau nu Raffarin «tainul», sa nu se supere UDMR-ul, sa nu treaca pe la Cornu", a criticat deputatul conservator. El a mai precizat ca intentioneaza sa stranga semnaturi de la toate partidele, astfel incat sa nu fie suspectat un substrat politic al acestui demers. (Aniela Nine)


(528 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la Aniela Nine


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

PC si-a anuntat prioritatile legislative | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66276383399963 seconds.