Miercuri, 07 Septembrie 2005 - 08:39 AM Aleg.RO: Martorul-cheie in dosarul stenogramelor n-a iesit din cuvantul Dorinei Mihailescu

Publicat de: Calin Radu

Averea Stenodactilografa Marioara Stanescu, considerata martor-cheie in dosarul stenogramelor PSD, a negat ieri in fata procurorilor parchetului instantei supreme faptul ca ar fi consemnat in vreun fel astfel de documente. Timp de doua ore, cat au durat audierile, Stanescu a sustinut ca nu are absolut nici o legatura cu stenogramele, provenienta lor fiind de natura... „inexplicabila“. Declaratiile Marioarei Stanescu s-au pliat perfect pe explicatiile pe care le-a dat fostul secretar executiv al PSD, Dorina Mihailescu, dupa audierea de la Parchet de acum doua saptamani. „Doamna Marioara Stanescu nu a calcat niciodata in sala de sedinte a partidului. Se poate dovedi si prin verificarea intrarilor si iesirilor din cladira Guvernului, pentru ca accesul se face cu cartela magnetica si se va vedea ca ea iesea numai dupa ora 16.00, iar de stenografiere prin teleportarea informatiei nu am auzit pana acum“, a spus Dorina Mihailescu.

Cert este ca, desi previzibile, declaratiile de ieri ale Marioarei Stanescu au spulberat o mare parte din sperantele celor care ancheteaza cazul. Cum nici „Mihai Eminescu“, sursa stenogramelor, nu mai e ce-a fost, adica nu pare dispus sa furnizeze probe noi in acest dosar, procurorii sunt nevoiti sa caute alte piste.

Presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN) si fost secretar general al PSD, Cozmin Gusa a inaugurat sirul audierilor in dosarul stenogramelor, redeschis la jumatatea lunii august de catre procurorii parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In acest dosar au mai fost audiati de catre procurorii anticoruptie si Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu, Serban Mihailescu, insa, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale, competenta de solutionare a acestui caz a revenit parchetului instantei supreme.

In 25 august, Dorina Mihailescu s-a intalnit cu procurorii instantei supreme, care au preluat ancheta. Au urmat presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase si secretarul general al PSD Miron Mitrea, dar si deputatul liberal Cristian Boureanu.

Dosarul penal 685/ P/2005 contine denuntul mai multor organizatii neguvernamentale privind eventuale fapte de coruptie ce ar reiesi din sedintele PSD, cuprinse in stenograme. Procurorii anticoruptie au dispus imediat efectuarea unor „acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie fata de Rodica Stanoiu si Florin Georgescu“.


(516 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Calin Radu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Martorul-cheie in dosarul stenogramelor n-a iesit din cuvantul Dorinei Mihailescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55749583244324 seconds.