Miercuri, 07 Septembrie 2005 - 08:34 AM Aleg.RO: Ion Iliescu critica "revolutia binelui"

Publicat de: Beatrice Nechita

adevarul Senatorul Ion Iliescu continua sa aiba pareri si opinii diferite fata de actuala conducere a PSD. In timp ce presedintele partidului, Mircea Geoana, vrea sa reformeze clasa politica prin introducerea votului uninominal si a unui parlament unicameral, senatorul Iliescu sustine ca votul uninominal, dar si un parlament unicameral ar avea multiple dezavantaje. "Votul uninominal are si avantaje, dar si dezavantaje. Avantajul este ca omul il cunoaste direct pe candidat, dar cred ca ar putea fi promovati oameni cu parale multe si minte putina", crede senatorul PSD. El nu respinge insa ideea de a fi studiata cu atentie si aceasta varianta. In opinia lui Iliescu, un sistem unicameral ar inseamna "ocolirea Parlamentului ca dezbatere politica, ceea ce nu este neaparat o solutie benefica. Eu cred ca mai multe capete pot face lucruri mai bune decat un singur cap", spune Iliescu. Cat priveste proiectul PSD de coagulare a fortelor de stanga, Iliescu considera ca acesta "este mai mult un punct de vedere a lui Mircea Geoana". "Eu nu am vazut nici o platforma in acest sens care sa se fi discutat in partid", sustine Iliescu. Acesta a reafirmat ca proiectul sau se adreseaza intelectualitatii care "gresit sunt considerati ca fiind cu vederi de dreapta". Mircea Geoana este de parere ca reforma clasei politice trebuie sa se realizeze. "Asa se vedea cine este sclavul si prizonierul actualului sistem politic si cine are curajul sa recunoasca culpa noastra colectiva", sustine presedintele PSD. "Eu nu pot sa accept ca ceea ce sa intamplat in cei 15 ani in Romania a fost perfect. Este nevoie de curaj ca sa propui o reforma de fond a clasei politice", mai spune Geoana.
Geoana sar alia cu Boc
PSD este dispus sa colaboreze cu Alianta D.A. in ceea ce priveste introducerea votului uninominal, a spus liderul PSD, Mircea Geoana. "Pe Emil Boc il astept cu propuneri concrete pentru o dezbatere in Parlament pe problema votului uninominal. Daca sprijina aceasta idee, sunt absolut fericit sa colaboram", a apreciat Geoana. Acesta a mai spus ca PSD este decis sasi duca pana la capat proiectul. Astfel, toti liderii locali ai partidului vor primi instructiuni stricte pentru demararea procesului de strangere de semnaturi in teritoriu, a anuntat liderul PSD.
Fostul lider boicoteaza edinele PSD
Desi sia pastrat functia de lider de grup al senatorilor PSD, Ion Iliescu nu se grabeste sa participe la sedintele Biroului Permanent National asa cum il obliga statutul partidului. Ieri, acesta a declarat ca nu prea vrea sa fie implicat direct in structurile de conducere ale partidului. "Pentru dialog sunt deschis, dar pentru o implicare nemijlocita in structura de conducere a partidului, mai putin", spune cel care a fondat si a condus ani buni aceasta formatiune politica. Intrebat daca refuza acest mod de lucru deoarece continua sa fie suparat pe cei care au contribuit la debarcarea sa, Iliescu a spus ca nu. "Nu mai sunt suparat. De fapt nu sunt un om care sa tina la suparare".


(682 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la Beatrice Nechita


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Ion Iliescu critica "revolutia binelui" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53424501419067 seconds.