Marți, 06 Septembrie 2005 - 08:12 AM Aleg.RO: Basescu, in razboi de salon cu „structurile“

Publicat de: Iuliana Gatej

Cotidianul Basescu i-a asigurat ieri pe studenti ca Romania va intra in UE la 1 ianuarie 2007. Totodata, el a a aratat cu degetul structurile care blocheaza reformele dind exemplu Ministerul de Interne. Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la seminarul international „Noua Europa: Cine se teme de democratie“, ca Romania va deveni membra cu drepturi depline a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007. De asemenea, el a afirmat ca raportul de tara din toamna acestui an „va marca progresul Romaniei in indeplinirea obligatiilor pe care si le-a asumat cind a semnat Tratatul de Aderare de la Luxemburg, in aprilie 2005“.

Ministerul de Interne blocheaza reforma

Pe linga tema integrarii in UE, Basescu a promis ca la sfirsitul mandatului nu se va declara invins de structuri. Totusi, el a subliniat ca intre a cistiga alegerile si a avea puterea este o diferenta, deoarece „structurile totalitare lucreaza continuu, sub cei care au cistigat alegerile“. „In Romania exista institutii si structuri care blocheaza reformele pentru a nu-si pierde privilegiile. De exemplu, Ministerul de Interne a fost invatat sa aiba controlul asupra vietii sociale si nu va renunta cu usurinta, pentru ca nu stie sa faca altcumva“, a spus presedintele.

Trafic ilegal la Pontus Euxin

In legatura cu tema seminarului international, Basescu a vorbit de democratizarea Marii Negre, zona pontica fiind un mare furnizor de pericole, cum ar fi traficul ilegal de droguri, de fiinte umane si de armament, facind referire la conflictele inghetate din regiune, cum ar fi in Transnistria. „Noi consideram ca interventia pasnica, diplomatica, trebuie facuta de pe acum in solutionarea acestor conflicte, inainte ca Marea Neagra sa devina o zona de conflict extins“, a evidentiat Basescu.


(520 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Iuliana Gatej


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu, in razboi de salon cu „structurile“ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56182789802551 seconds.