Vineri, 02 Septembrie 2005 - 08:46 AM Aleg.RO: Tokes: "UDMR, infiintat de serviciile romanesti"

Publicat de: Cristi Anton

evenimentulzilei Opozantul lui Marko sustine ca Uniunea ar fi trebuit sa-si infiinteze propriul serviciu secret Scandalul de spionaj declansat la Budapesta in care sunt implicati doi cetateni romani de origine maghiara da apa la moara opozantilor UDMR. Intr-un articol pentru "Magyar Nemzet" citat de "Nepszabadsag", episcopul reformat de Oradea, presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania, Laszlo Tokes, a acuzat UDMR ca a fost infiintata si sustinuta de catre serviciile secrete romanesti, fapt atestat de recentul scandal de spionaj care a dovedit prezenta agentilor in cadrul Uniunii.
El a afirmat ca UDMR este amenintata de "o criza de incredere fara precedent", al carei principal motiv este faptul ca Uniunea, "dand dovada de o buna-credinta paguboasa, nu si-a infiintat un serviciu intern de siguranta nationala al maghiarilor ardeleni".
Tokes sustine ca "este un secret notoriu faptul ca UDMR este minat din partea serviciilor speciale".
"Am fost idealisti, am crezut ca democratia organizatiei noastre ne va proteja impotriva restaurarii, insa acest lucru nu s-a intamplat", a conchis Tokes.
"Securitatea" UDMR, o idee ciudata
Presedintele executiv al UDMR, Csaba Takacs, a respins, intr-un material publicat de cotidianul "Nepszabadsag", ideea ca Uniunea ar fi o creatie a serviciilor secrete.
El considera ca ideea referitoare la infiintarea unui serviciu de informatii propriu al UDMR, care a circulat la inceputul anilor ,90 in interiorul formatiunii, nu e una foarte fericita.
Csaba Takacs a declarat ca ar fi fost cel putin ciudat ca, dupa 1989, UDMR sa creeze un serviciu de informatii pentru supravegherea maghiarilor similar numeroaselor servicii secrete si de politie politica.


(536 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Cristi Anton


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Tokes: "UDMR, infiintat de serviciile romanesti" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55739092826843 seconds.