Vineri, 02 Septembrie 2005 - 08:25 AM Aleg.RO: Uteceul pesedist se bate pe burtă cu Che Guevara

Publicat de: Alin BOGDAN

Gândul Cu vreo doi ani în urmă, modelul de urmat declarat al lui Victor Ponta era un tip un pic durduliu, cu aer sfios, obraz rașchetat și pomădat cu odicoloane scumpe, tras la costum și pantofi de firmă, care și-a petrecut toată viața în războaie de cabinet, purtate pentru a (se) ajunge cât mai sus. Trăiește și astăzi, se numește Adrian Năstase și, timp de patru ani, a fost prim-ministru, post pe care l-a părăsit de nevoie. Acum, modelul declarat al „micului Titulescu” este un ins ciolănos, bărbos, purtător de uniformă împuțită, care și-a petrecut mai toată viața în războaie de gherilă, purtate pentru a-și impune idealul. A murit împușcat, în 1967, în jungla boliviană, se numea Ernesto Che Guevara și, timp de patru ani, a fost ministrul de Finanțe al Cubei, post pe care l-a părăsit de voie.De două zile, revoluționarul cubano-argentinian face reclamă la PSD, de pe abdomenul, aflat în plin proces de îmburghezire, al șefului tineretului social-democrat, și de pe șnururile ecusoanelor tesediștilor băgați în reciclare, la școala de vară. Face reclamă pe bune, nu la mișto, precum troica Marx-Engels-Lenin, la aparatele de ras, sau precum tovarășul Nicolae Ceaușescu, la ciocolata cu rom, fiindcă domnul Victor Ponta are mușchiul revoluționar umflat de vremurile grele ale opoziției și își asumă fățiș stângismul radical, antiglobalist. „Mai ales după moarte, Che Guevara a devenit un simbol al unor idealuri”, aruncă utecistul-șef un truism de inestimabilă valoare universală, cu paharul de sangria în mână, la „reuniunea tovărășească” a TSD. Își asumă, oare, Victor Ponta, acele idealuri, bune, proaste, nobile sau criminale, cum or fi ele? Va pune el mâna pe Kalașnikov și se va retrage dincolo de vilele din Poiana Brașov, pentru a lupta cu exploatatorii „omului de către om”? Sau, măcar, o va lua de mânuță pe ingenua tovarășă Daciana și se va pune în fruntea unor anarho-comuniști,

într-o operațiune de aruncat bolovani în geamurile unui fast-food MacDonald’s? Nici vorbă. Șeful TSD s-a pus sub flamura roșie cu efigia neagră a lui El Che din rațiuni de marketing politic. A văzut că, și la noi, tinerimea rebelă, cam sastisită de clișeele economiei de piață, iritată de canoanele organizaționale corporatiste, mai defulează, după școală sau serviciu, prin cluburi, pe refrenul „Hasta siempre, comandante”, cântecul dedicat bărbosului cu bască de pe tricouri. Și, cum partidul celor trei trandafiri stă execrabil la intenții de vot pe segmentul de vârstă de până în 30 de ani, Ponta crede că, dacă folosește aceste simboluri, îi va convinge pe revoltații clubbing-ului să pornească în marș spre urne, la viitoarele alegeri, și să pună ștampila pe cei trei trandafiri.

Din păcate pentru Victor Ponta și strategii PSD, pe 12 decembrie 2004, purtătorii de Che Guevara pe piept făceau coadă la secțiile de votare, pentru a pune ștampila pe numele comandantului de navă. Nu pentru că l-ar fi iubit cine știe ce, ci pentru că tipul era „cool” și pentru că ei ajunseseră să-i urască pe șefii îmbuibați, aroganți, corupți, rașchetați și odicolonați ai d-lui Ponta. Cu o ură sinceră, limpede, aidoma aceleia cu care i-ar privi acum, dacă ar mai trăi, Ernesto Che Guevara, prin cătarea pistolului-automat.


(642 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Alin BOGDAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Uteceul pesedist se bate pe burtă cu Che Guevara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58850908279419 seconds.