Miercuri, 31 August 2005 - 06:52 AM Aleg.RO: De ce nu trebuie lăsat să moară Partidul Liberal

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Scăpat de sub supravegherea bonei, sfiosul Tăriceanu i-a dat un cap în gură Partidului Popular European, care nu e altceva decît un talmeș-balmeș ca la nașu’, amirosind a club de oameni înstăriți ce-și închipuie că, mergînd pe stradă cu teneși chinezești, intră în dialog cu poporul. Uitînd de bancul tinereții noastre „Dai în mine dai în Partid, dai în Partid dau o bere!“, Emil Boc a sărit ca fript din brațele lui Băsescu la gîtul premierului, pe motiv că cine dă în PPE dă în Emil Boc și cine dă în Boc nu mai papă fuziune.

Deși deocamdată Partidul Democrat a fost primit doar ca observator în cantina bogaților săraci, prin oalele căreia cotrobăie și marele specialist la împinsu’ tăvii, conservatorul din Ferentari Dan Voiculescu, vitejia lui Boc de a întîmpina cu pieptul gol și democrat grenada liberală zvîrlită în direcția popularilor e demnă de balada soldatului sovietic, care a trecut în pas de defilare prin Marea Neagră, sub privirile admirative ale guvizilor, fără să se stropească.

Luată sub „beneficiu de inventar“, ideea „nefericită“ a domnului Tăriceanu că în prăvălia PPE-ului se schimbă doar etichetele unor produse semiexpirate, ca să fie apoi vîndut peștele afumat drept pește proaspăt, se adaugă listei lungi de incompatibilități liberalo-pediste, pe care orice ageamiu le-a putut detecta în cele aproape nouă luni de guvernare.

Mult trîmbițata fuziune ideologică e deja un moft, și mă mir că domnul Flutur a putut să ia de jos un gogoloi obosit de ciungă și să-l mestece cu seninătate în fața mulțimii.

Dacă se poate spune că PNȚ-CD-ul ar fi murit de moarte bună, în schimb eventuala dispariție, prin fuziune, a Partidului Liberal, legat printr-un fals cordon ombilical de Partidul Democrat, ar lăsa în urmă-i o impresie tragică de homicid asemănător acelor rare și sinistre cazuri cînd un făt își devoră, în burta mamei, fratele geamăn.


(1078 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

De ce nu trebuie lăsat să moară Partidul Liberal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.48771810531616 seconds.