Marți, 30 August 2005 - 08:39 AM Aleg.RO: Melomanu’, urmașul lui Menumorut

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Unde sînt vremurile fericite, cînd dulăii lui Năstase afirmau fără teama de a li se veșteji limba-n gură „Dacă ar trăi, Mihai Eminescu s-ar înscrie în PSD”? Uite că duhul bădiei Mihai a bîntuit ce-a bîntuit prin sălile de ședință pesediste, pînă s-a hotărît să-i dea în gît pe ăi de-l invocau cu atîta convingere, folosind metoda scrisorii pierdute.

Ce-ar fi însă ca, din solidaritate de breaslă, să apară pe internet și diaconul Ion Creangă, cu o poală de înregistrări de prin cotloanele Primăriei Bucureștiului, ca să ne strice cheful taman acu’, cînd președintele rîde, cîntă și dansează.

Odată cu sifonarea stenogramelor, s-a dus pe apa Dîmboviței farmecul discret al ședințelor de partid, unde oricine își putea pune poalele-n cap fără teama că o să i se vadă a doua zi chiloțeii în presă.

Un politician serios va trebui, de aci înainte, să frecventeze școala de surdomuți sau să buchisească tainele alfabetului morse, astfel încît Eminescu, oricîte stele ar avea pe umeri, să nu mai poată decripta gîlceava și să nu mai pescuiască atît de ușor rufele murdare ale familiei pentru a le atîrna pe gard.

Conceptul „ciocului mic” al filosofului Miki Șpagă va fi cheia de boltă a oricărei catedrale politice românești, și teamă îmi e că boscheții vor lua locul sediilor de partid întru oficierea sfintelor taine de împărtășanie la șefu și de primit anafura.

Nu-i de mirare că președintele nostru se simte mai în siguranță între diseuse și mititei decît între zidurile mănăstirii cotrocenești.

Un ochi vigilent ar fi putut detecta chiar zilele trecute, la Mamaia, convocarea de urgență a lui Boc la festivalul de muzică ușoară, unde nu întîmplător au fost premiate melodiile cu mesaj direct la președinte: „De mă vei chema”, „De dragul tău” sau „Rămîi cu mine”.

Din cîte am auzit, abia în cadrul Festivalului George Enescu va avea loc adunarea generală a alianței DA unde, sub cupola Ateneului, Traian Băsescu va rupe pisica lui Tăriceanu între un scherzo de Mozart și o fugă de Bach.


(658 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Melomanu’, urmașul lui Menumorut | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68242287635803 seconds.