Sâmbătă, 27 August 2005 - 09:14 AM Aleg.RO: Ministrul Atanasiu, "tradus" de Biroul de Presă al PNL

Publicat de: C. Drăghici

azi Ministrul Apărării Teodor Atanasiu a devenit de, ieri, puternic mediatizat. Prezent, miercuri, la Mamaia, la școala de vară a tinerilor liberali, Atanasiu a făcut unele declarații referitoare la politica de apărare a României. Miercuri, Biroul de Presă al PNL a emis un comunicat în care prezenta unele declarații făcute de ministrul Teodor Athanasiu la Școala de vară a tinerilor liberali. La scurt timp, un al doilea comunicat al PNL cerea presei să elimine ultimele două paragrafe din primul comunicat, paragrafe pe care le prezentăm integral.
"Ministrul Apărării a mai spus că pentru prima dată România va avea un comportament proactiv în ceea ce privește terorismul, cea mai mare amenințare pentru întreaga lume, inclusiv pentru țara noastră.
"De aceea, ne vom implica, în continuare, oriunde sunt conflicte generate de către terorism", a atras atenția Theodor Athanasiu. El a dat exemplul prezenței românești în Bosnia, alături de forțele europene, deoarece este foarte important ca în Balcani, în apropierea țării noastre să fie pace. Tot în această categorie intră și situația din Transnistria, a subliniat ministrul Apărării".
Interpretările ulterioare ale așa-ziselor afirmații au determinat MApN să facă, ieri, unele precizări prin intermediul unui comunicat de presă.
MApN susține că "ministrul Apărării nu-și asumă afirmațiile care i-au fost atribuite". "În timpul discuțiilor avute la școala de vară a tinerilor liberali, Teodor Atanasiu a fost întrebat dacă țara noastră se va implica militar în eventualitatea izbucnirii unui război în Transnistria. Răspunsul ministrului apărării naționale a fost că România nu s-ar implica militar într-un asemenea conflict decât în cadrul NATO sau al UE, dacă la nivelul acestor organizații s-ar lua o decizie în acest sens", se arată în comunicat. Totodată, se precizează că "domnul Atanasiu consideră că speculațiile apărute în presa de azi (n.n.ieri) sunt rezultatul faptului că declarația sa a fost interpretată eronat într-un comunicat de presă al PNL, comunicat care a și fost, de altfel, corectat ulterior", se mai spune în comunicatul MApN.
Așa cum e formulat, și comunicatul MApN lasă loc de speculații, mai ales pasajul legat de declarația ministrului care "a fost interpretată eronat într-un comunicat de presă al PNL". Cine a interpretat-o nu ni se precizează. După toate normele în vigoare nici un birou de presă nu poate interpreta declarații, cu atât mai mult cele ale unui ministru. Dacă a fost așa, de ce nu sunt trași la răspundere cei care au făcut asemenea interpretări sau cei care au stenografiat greșit declarațiile ministrului Atanasiu. Lipsa de "subiect" din comunicatul MApN este ciudată, și ne duce cu gândul că, oricât de dureros este pentru unii, ministrul Atanasiu a gafat. Singurii în măsură să lămurească situația sunt membrii conducerii PNL, partid care l-a propulsat pe domnul Atanasiu la conducerea MApN. Nu de alta, dar e o situație care ne privește pe toți!


(631 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la C. Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Ministrul Atanasiu, "tradus" de Biroul de Presă al PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52320003509521 seconds.