Sâmbătă, 27 August 2005 - 09:06 AM Aleg.RO: Liberalii trimit noi declaratii de dragoste democratilor

Publicat de: --

curentul Liberalii au inceput sa trimita noi declaratii de dragoste democratilor, de aceasta data prin vocea ministrului Gheorghe Flutur, care a redeschis ieri subiectul fuziunii PNL-PD. Vicepresedintele PNL a sustinut in fata tinerilor liberali reuniti la scoala de vara ca cele doua partide trebuie sa fuzioneze pana la urmatoarele alegeri, altfel existand riscul ca PNL sa ajunga din nou la o cota de 7%. Cu toate ca isi doreste o fuziune cu colegii de alianta, Flutur sustine ca nu le va imbratisa si preferintele doctinare, "deoarece, daca sunt liberal, trebuie sa-mi pastrez doctrina". "Nu trebuie sa ne maritam cu o doctrina ce da bine la Bruxelles", a precizat Flutur.

Alti ministri liberali precum Cristian David si Eugen Nicolaescu nu impartasesc opinia lui Flutur, considerand fie ca perspectiva relatiei PNL-PD depinde ce se doreste pe plan politic - o Romanie politica bipolara sau una cu mai multe partide, fie ca fuziunea este o problema strict interna a celor doua formatiuni politice.

Mai putin receptivi la propunerile de maritis ale liberalilor, democratii sustin ca tema fuziunii nu este de actualitate. Ei le recomanda insa celor de la PNL sa se gandeasca serios la adoptarea doctrinei populare, in eventualitatea unei fuziuni.





Ministrul Flutur redeschide subiectul fuziunii in Alianta

Liberalii trimit noi declaratii de dragoste democratilor

Mai multi ministri liberali au abordat in ultimele zile tema fuziunii PNL-PD. Daca ministrul Flutur este convins ca cele doua partide trebuie sa fuzioneze pana la urmatoarele alegeri, ministrul controlului acquis-ului Cristian Diaconescu si proaspatul "uns" de la Sanatate - Eugen Nicolaescu - au rezerve fata de acest proiect.

Nici democratii nu considera ca subiectul fuziunii mai este unul de actualitate.



Desi Flutur ne-a declarat ca afirmatiile facute la Mamaia sunt "un punct de vedere personal", pare greu de crezut acest lucru, mai ales ca ele vin din partea unei persoane cu greutate in partid.

"Daca nu ne miscam cum trebuie, riscam sa mergem spre 7%. De aceea sustin fuziunea pana la alegerile din 2008. Discutiile cu PD trebuie sa porneasca de jos in sus si trebuie reluate dezbaterile dintre cele doua partide in teritoriu", a afirmat vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur.

PNL risca sa scada in sondaje la 7%

Flutur le-a spus tinerilor liberali, in cadrul scolii de vara de la Mamaia, ca exista riscul ca PNL sa scada in sondaje la 7%, daca nu se mobilizeaza si nu realizeaza proiecte politice mari cu marca liberalilor.

"Cred ca structurile PNL nu lucreaza in prezent la capacitatea maxima", a declarat Flutur, adaugand ca liberalii ar trebui sa se intalneasca mai des la partid, chiar daca sunt ocupati cu actul guvernarii. El a mai spus ca liderii PNL sunt pregatiti de saptamana viitoare sa mearga in teritoriu, pentru a da mai multa stabilitate filialelor.

Flutur a criticat lipsa de initiativa a alesilor locali, in special in mediul rural. Alte puncte slabe ale guvernarii PNL sunt, potrivit lui Gheorghe Flutur, prelungirea perioadei de schimbare a persoanelor incompetente din sistem sau ostile aplicarii programului de guvernare, ca si sovaielile din ultima perioada.

Flutur a enumerat si intarzierile din agricultura, precum si pe cele privind modificarea regulamentelor celor doua Camere ale parlamentului pentru revocarea presedintilor acestora.

"Trebuie sa ne respectam mai mult reciproc", a completat liderul PNL, referindu-se la relatiile din teritoriu dintre PNL si PD. Referitor la doctrina eventualului partid rezultat din fuziunea PNL-PD, Flutur a spus ca cele doua partide trebuie sa devina mai intai generatoare de stabilitate si apoi sa se gandeasca la doctrina.

"Nu trebuie sa ne maritam cu o doctrina ce da bine la Bruxelles", a adaugat Flutur.

Ministrul a explicat ulterior ca acest lucru inseamna ca "daca sunt liberal nu trebuie sa-mi schimb doctrina".

Flutur a atras atentia ca, atat premierul, cat si ministrii liberali ar trebui sa-si faca mai mult timp pentru partid, iar reprezentantii formatiunii liberale sa fie mult mai combativi la adresa PSD.

Democratii spun ca subiectul nu e "de actualitate"

Ministrul pentru implementarea acquis-ului, Cristian David, considera ca perspectiva relatiei PNL-PD depinde de o viziune: o Romanie politica bipolara sau una cu mai multe partide.

"Eu cred ca modelul cel mai bun pentru Romania este unul multipartinic, si nu bipolar", a spus David.

Purtatorul de cuvant al partidului, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, considera ca tema fuziunii PNL-PD este una interna a celor doua partide si ca trebuie discutata in forurile celor doua formatiuni politice. "Asteptam propuneri pe acest subiect din partea organizatiilor teritoriale", a conchis Nicolaescu.

Daca un alt vicepresedinte al PNL, Teodor Melescanu, considera ca "o miscare privind fuziunea PNL-PD poate porni doar de jos in sus, printr-o apropiere intre liberalii si democratii de la baza celor doua partide", ministrul pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu, condamna atitudinea unor colegi de partid care doresc ca "PNL sa se duca dintr-un bazin electoral de 30% intr-unul mult mai

restrans si in care sunt mai multe partide".

Foarte putini dintre liderii democrati au putut fi contactati ieri, majoritatea aflandu-se la o alta scoala de vara, cea a tinerilor din PD, care are loc in aceste zile la Navodari.

"Din cate cunosc, tema fuziunii nu este una de actualitate in PD. Cert este ca nu se discuta despre acest subiect. Pe de alta parte, PD si-a ales o doctrina proprie, cea populara, si daca liberalii doresc fuziune, ar trebui sa se gandeasca si la imbratisarea acestei doctrine", ne-a declarat vicepresedintele PD, Romeo Raicu.


(697 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la --


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Liberalii trimit noi declaratii de dragoste democratilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65926790237427 seconds.