Vineri, 26 August 2005 - 08:17 AM Aleg.RO: Tichia de Mărgăritar

Publicat de: Mircea Dinescu

Gândul Cît era primarele Bucureștilor, Traian Băsescu l-a alergat pe Teoctist cu levierul printre blocuri, nu cumva să pună moșul piatra de temelie a magaoaiei neamului. Pierzîndu-și potcapul, la un șpriț în doi cu agheasmă și vin de împărtășanie, Preafericitul a decis, împreună cu Adi Năstase, că matrozul trebuie afurist.

Așa au apărut mai an, prin satele patriei noastre, afișele electorale trase de tipografia Patriarhiei, cu pidosnicul și antihristul Băsescu zîmbind a rîde între doi efebi golași.

Acum, cînd mănăstirile din Moldova stau să cadă și apele hulpave înhață vechile morminte și le duc la vale, președintelui i s-a făcut, zor-nevoie, dor de catedrala lui Teoctist.

Cu mîna în beregățile noului ministru al culturii, Băsescu l-a întrebat scurt „Ce-ai, bă, în spinare?”, iar berbecul răspunzînd „N-am nimic!”, nenea i-a întors-o hîhăind „Ia o cocoașă!”, punîndu-i în cîrcă proiectul celui mai mare combinat mistic din estul Europei, să se crucească păgînii de așa tichie de mărgăritar.

Aidoma machitorului de spirt medicinal, care, atenționat să citească avertismentul de pe etichetă, că-i bun numai pentru uz extern, a exclamat senin „Io îl consider bun și pentru uz intern!”, Traian Băsescu pare că vrea să aplice, pe la noi prin bătătură, cunoscuta sa strategie de politică externă ce-a uimit mapamondul.

Adică, decît să repare atîtea biserici micuțe, mai bine înalță una – da’ mare!


(641 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea Dinescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Tichia de Mărgăritar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63225793838501 seconds.