Luni, 22 August 2005 - 08:27 AM Aleg.RO: Pîinea și cuțitul

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Dacă pe vremuri balaurul Ion Iliescu se văita de oarece dureri intercostale provocate de „sula“ lui Coposu, perceput într-adevăr, spre sfîrșitul vieții, ca un adevărat Sfînt Gheorghe al opoziției, e greu de crezut astăzi că președintele Băsescu s-ar teme de un viol în grup al cavalerilor Văcăroiu și Năstase. Atîta timp cît sunt călare pe funcțiile lor de paie, cei doi opozanți pesediști n-au cum să sufere de sindromul Coposu și pot ataca cel mult o costiță cu fasole la popota Cotrocenilor.

Tătucul Stalin păstrase la Kremlin doi foști șambelani ai țarului, pe care-i dresase să-i curețe și să-i lustruiască lulelele și pe care-i scotea cu un zîmbet cinic la înaintare, ori de cîte ori vreo delegație străină se interesa de soarta foștilor dregători.

Băsescu nu-i încă atins de grandoarea neagră a casapului georgian care pîn’ la moarte s-a jucat cu șoriceii din jurul său de-a pisica, tăvălindu-i prin funcții ca prin pesmet, înainte de a-i hali.

El se grăbește să-i dea de-a berbeleacul pe cei doi marțafoi expirați, neștiind că în felul acesta scapă PSD-ul de două cocoașe stînjenitoare și de imaginea confuză a unui partid care se vrea și călare și pe jos.

În loc de un parastas, la prăvălirea în țărînă a lui Năstase, armata ardeleană a generalului Rus și cea regățeană a lui Geoană vor pune de-un chef pe cinste, în vreme ce liberalii și pediștii își vor da pe șestache la geoale pentru locul vacant, de bulibașă.

În acea clipă s-a terminat cu efectul spirtos, de fata morgana, al alegerilor anticipate, căci alianța DA își va asuma singură împărțitul pîinii, deși nu știe prea bine să umble cu cuțitul.

Trimis cu adevărat în băncile opoziției, PSD-ul va trebui nu doar să mimeze opoziția, ci, cu izmenele pe băț, să colinde satele și tîrgurile în căutarea votului pierdut.

Milă mi-e însă de pe acum de motociclistul Tăriceanu, pe care agentul de circulație cu viermi prezidențiali în cur îl va sîcîi și-l va fluiera în așa hal, încît pînă la urmă nevricosul va băga fără să vrea România în șanț.


(608 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Pîinea și cuțitul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74461793899536 seconds.