Vineri, 19 August 2005 - 08:24 AM Aleg.RO: Remaniere după sistemul "Boc-ul și trocul"?

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Anticipatele și remanierea guvernamentală sunt două teme tare "dragi" coaliției aflate la guvernare. Drept pentru care au fost vehiculate de-a lungul celor șapte luni, ori de câte ori unul dintre partenerii de coaliție au dorit să obțină ceva. Niciodată însă ce s-a vorbit nu s-a făcut. Că remanierea este o măsură necesară recunosc toți, dar când vine vorba schimbării unor miniștri partidele se codesc, apreciind ori că ai lor sunt cei mai buni, ori că nu găsesc înlocuitori, ori că șeful statului vrea altceva. Ultima amenințare cu remanierea a fost la fel ca amenințările cu bombă.
Mult zgomot pentru nimic. Stabilită în ultima ședință a Coaliției pentru miercurea trecută, remanierea s-a amânat pentru săptămâna viitoare. Deși premierul Tăriceanu e decis să corijeze unele lipsuri ale Guvernului, ce să te faci cu domnul Emil Boc, președintele PD și etalonul performanței politice, care... mai cugetă. Și asta pe motiv că nu poate lua o decizie de capul lui sau de capul PD-ului, ci trebuie musai să se consulte cu locatarul de la Cotroceni pentru a afla care ministru mai e în "grații" și care nu. Cât despre boacănele unor miniștri sau lipsa de performanță a altora, văzute și simțite de mai toată suflarea amărășteană, acestea nu par a fi criterii de schimbare. În timp ce premierul Tăriceanu, cât și șeful statului, indicau clar ce nu merge arătând în special spre sănătate, se pare că domnul Cinteză este de neclintit. Cât despre ministrul Finanțelor Ionuț Popescu, campion al gafelor, deși premierul Tăriceanu vrea să-l schimbe, Cotrocenii ar putea avea ceva contra. Cum împotrivă sunt și pentru debarcarea "cuscrului" Seculici, dar și pentru cea a ministrului Transporturilor Gheorghe Dobre. Se mai adaugă și pretențiile lui Emil Boc referitoare la unii miniștri din Cluj, recte ministrul Educației Mircea Micle, care e eminamente necesar să rămână încleiat în scaunul ministerial. Dacă e să adăugăm și alte doleanțe ale democraților, care ar vrea să facă niște permutări și să ia ministerul Apărării pentru Sorin Frunzăverde, dar și postul de ministru delegat pentru comerț, ocupat de Iuliu Winkler, remanierea preconizată pare a fi un troc, în care de pierdut vor avea partidele anexe și câțiva miniștri lipsiți de proptele precum Ene Dinga.
Rămâne de văzut dacă premierul Tăriceanu va dovedi, cum o face de o bună bucată de vreme, că are ultimul cuvânt de spus în această privință. Ar fi și firesc, pentru că, să nu uităm, el este șeful Cabinetului.


(455 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Remaniere după sistemul "Boc-ul și trocul"? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56016302108765 seconds.