Vineri, 19 August 2005 - 08:21 AM Aleg.RO: PD ar putea contesta în instanță NUP-ul în dosarul fraudării alegerilor

Publicat de: Călina BERCEANU

Gândul Partidul Democrat își rezervă dreptul de a ataca în instanță decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în dosarul “BEC”, deschis în urma plângerii Alianței D.A. privind rezultatele parțiale ale alegerilor din noiembrie 2004. “Este o primă decizie dată de procurori, care va fi studiată. Dacă vom constata că nu este convingătoare, o vom ataca la instanță. Noi ne păstrăm argumentele care ne-au determinat să formulăm plângerea”, a declarat, ieri, Emil Boc.


În 30 noiembrie 2004, Alianța, prin Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu, a depus o plângere penală împotriva președintelui Biroului Electoral Central, Emil Gherguț, precum și împotriva celorlalți membri ai BEC. Liderii politici au cerut cercetarea magistraților pentru infracțiunea prevăzută la art. 108 din Legea 373/2004, dar și pentru abuz în serviciu, fals intelectual, acțiuni împotriva ordinii constituționale, comunicare de informații false și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Conform art. 108 din Legea 373/2004, “introducerea în uz și folosirea unui program de calculator cu vicii aparente sau ascunse, care alterează înregistrarea rezultatelor obținute în secțiile de votare, totalizează erori sau duce la repartizarea mandatelor în afara prevederilor legii, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani. Cu aceeași pedeapsă se sancționează introducerea de date, informații sau proceduri care duc la alterarea sistemului informațional național”. În plângere se mai arăta că BEC a emis două comunicate oficiale referitoare la rezultatele parțiale, care conțineau date contradictorii.

Alianța a cerut CSM să-l excludă din magistratură pe Gherguț, din cauza observațiilor politice făcute la adresa lui Băsescu în campanie, dar judecătorul s-a cerut la pensie.


(552 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Călina BERCEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PD ar putea contesta în instanță NUP-ul în dosarul fraudării alegerilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6201000213623 seconds.