Joi, 18 August 2005 - 08:02 AM Aleg.RO: Declarația de la Bran

Publicat de: ---

azi Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat apreciază, într-o declarație adoptată, ieri, la Bran, că la nouă luni după alegerile din 2004, se înregistrează "o degradare fără precedent a climatului economic, politic și social, sub efectul unei guvernări incompetente și mincinoase, împotriva intereselor oamenilor". Declarația critică "epurările politice, hărțuielile și intimidările, prelungirea unor scandaluri artificial create", considerate metoda de acțiune politică a puterii pentru îndeplinirea unicului obiectiv al acesteia, continuarea campaniei electorale împotriva PSD. Expresie a acestui lucru este, conform textului, declarația adoptată de PD-PNL-PC-UDMR la 10 august și care fixează drept "unice priorități ale guvernării înlocuirea președinților celor două Camere și modificarea Legii administrației publice locale în sensul schimbării abuzive a președinților Consiliilor Județene".
Documentul adoptat de partidele la guvernare este "un pact antidemocratic și anticonstituțional", subliniază PSD. "Este o declarație de război la adresa statului de drept și opoziției politice. Ea arată că actuala putere este incapabilă de dialog și coabitare politică, într-un moment în care alte state din zonă angajate în procesul integrării, cum ar fi Bulgaria, dau dovadă prin politicienii lor de mai multă responsabilitate și înțelepciune", afirmă Biroul Permanent Național al PSD.
PSD este de părere că integrarea europeană, reconstrucția țării după inundații, problemele sociale, locurile de muncă, educația, sănătatea trebuie să se afle pe agenda dezbaterilor politice pentru toate forțele politice, partidele trebuie să lase la o parte comportamentul de campanie electorală, după cum președintele și coaliția de guvernare trebuie să renunțe la administrarea țării prin crize și scandaluri politice.
PSD propune un pact politic proeuropean, o acțiune comună și un dialog de fond pe tema îndeplinirii urgente a criteriilor aderării, considerând că integrarea României în 2007 este încă posibilă.
Totuși, PSD declară că se va opune "derapajelor antidemocratice", Constituția României, legile fundamentale care reglementează funcționarea sistemului democratic nereprezentând subiect de negociere politică.
Partidul avertizează coaliția că, "prin obsesia antidemocratică a , prin încercarea de a modifica arbitrar rezultatul alegerilor din 2004", își asumă responsabilitatea declanșării unei crize politice și constituționale fără precedent.
De asemenea, PSD anunță că ar putea recurge la măsuri radicale, "la forme de protest parlamentar și civic, cu informarea instituțiilor internaționale asupra deficitului democratic spre care se îndreaptă România".


(591 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Declarația de la Bran | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62095093727112 seconds.