Joi, 18 August 2005 - 08:01 AM Aleg.RO: Rezistenta in munti marca PSD

Publicat de: Florin Ciornei, D.O.

Cotidianul Facindu-si curaj cu palinca de Zalau si apa plata, liderii PSD si-au dat ieri intilnire in munti, la Bran, pentru a organiza rezistenta la hartuielile puterii. Membrii conducerii PSD si-au prelungit concediul cu doua zile. Le-au petrecut la periferia Castelului Bran, unde au imbinat utilul cu placutul, altfel spus, discutiile politice cu sarmalele si fripturile. Vila Angelica a gazduit intilnirea GPS - Grupul de Planificare Strategica -, din dezbaterile caruia a rezultat un document cu doua puncte principale. Primul denunta „epurarile politice, hartuielile si intimidarile si prelungirea unor scandaluri artificial create“ ca singurele metode de actiune politica folosite de putere.

„Sa iesim la atac!“

Mai multi lideri ai PSD au rabufnit, vaitindu-se ca „s-au saturat ca partidul sa fie de 7 luni calcat in picioare“ si de „spectacolul mediatic prin care actuali sau fosti membri ai conducerii PSD sint plimbati pe la Parchet“. „Sa iesim la atac“, s-au indemnat reciproc liderii PSD, prinzind curaj. Al doilea punct important reiesit din discutiile planificatorilor strategici a fost enuntarea disponibilitatii PSD de a coopera cu puterea in domeniile importante pentru tara. „PSD propune un pact politic pro-european, o actiune comuna si un dialog de fond pe indeplinirea urgenta a criteriilor aderarii“, se arata in documentul aprobat de conducerea partidului de opozitie.

Baronii, mai importanti decit Nastase

Mai mult decit de inlocuirea lui Nastase si Vacaroiu din functii, liderii PSD sint ingrijorati de planul de schimbare a presedintilor de consilii judetene si a sefilor din serviciile descentralizate. In acest punct vor sa-si concentreze rezistenta. Explicatia este simpla.

Daca foarte multi dintre militantii PSD incalecati pe sinecuri locale isi vor pierde posturile din administratie, atunci baza partidului in teritoriu se va eroda.

Desi apelul la Curtea Constitutionala in problema revocarii sefilor Parlamentului este aproape singura modalitate de reactie, la Bran s-au manifestat opinii contra, pe motiv ca „exista deja sablonul conform caruia Curtea apartine de PSD“.

Psihologii lui Basescu

Din GPS fac parte si doi fosti colegi de PD de-ai lui Traian Basescu: Alexandru Sassu si Bogdan Niculescu Duvaz. Acestia au fost invitati in calitate de „fini cunoscatori ai psihologiei lui Basescu“. De altfel, dupa cum se stie, Duvaz este la propriu nasul lui Basescu. Insa ca si Sassu, care a descins dintr-o limuzina Jaguar, Duvaz a fost chemat sa expuna ce are in cap Basescu.


(580 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Florin Ciornei, D.O.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Rezistenta in munti marca PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.