Joi, 18 August 2005 - 07:58 AM Aleg.RO: De dor și jele

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Naivi cum sîntem, eram capabili să înghițim pe nemestecate o poveste de dragoste aproape shakespeariană, în care un Romeo ușor atins de calviție dar încă focos suspină în taină după consiliera Julieta. Numai că pe malul Dîmboviței relațiile dintre familii sînt mai îmbîrligate decît la Verona și, spre stupoarea marelui Will, Capulet-ii și Montague-ii pot cădea la pace, ca bișnițarii într-o parcare, trimițînd-o pe Julieta la produs.

Au apus vremurile limpezi, cînd negrul era negru și albul – alb, cînd șpaga își vedea liniștită de vadul ei, ca Ozana cea frumos curgătoare, și nimănui nu-i era frică de Căpcăun atîta timp cît strîngătorul de dări Miki te trecea în carnețel.

Ca șobolanii ținuți într-un sac, cărora din cînd în cînd li se mai arată și pisica, barosanii locali nu mai știu încotro s-o apuce, că s-au stricat prețurile și, după ce-au dat cu stînga, trebuie acu’ să dea cu dreapta.

Așa că, dacă pe lumea ailaltă bătrînul Shakespeare va trebui să-și revizuiască o țîră capodoperele, nouă, pe lumea asta, nu ne mai rămîne altceva de făcut decît să ieșim cu rogojinile aprinse-n cap la palat, să-i cîntăm lui Vodă sub balconul ogeacului ceva de dor și jele:

Din cucoș nu faci găină,
Nici din curvă gospodină,
Nici din drum nu faci cărare,
Nici din curvă fată mare!


(557 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

De dor și jele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60109305381775 seconds.