Marți, 16 August 2005 - 08:02 AM Aleg.RO: Președintele și premierul s-au rugat separat Sfintei Maria să trăim bine

Publicat de: Gabriela Mihai

Gândul La slujba de la Mănăstirea Nicula a participat, ieri, și premierul Călin Popescu Tăriceanu, care, însoțit de purtătorul de cuvânt al Guvernului, de consilieri și de gărzi de corp, a vizitat mai întâi mănăstirea greco-catolică, după care s-a îndreptat pe jos spre locul de pelerinaj, așezându-se la coadă pentru a se închina Icoanei Făcătoare de Minuni. La sosirea premierului, credincioșii adunați la mănăstire au avut reacții diferite, unii dintre ei bucurându-se, iar alții vărsându-și amarul pentru viața grea pe care o duc, transmite corespondentul Mediafax.
Mai multe persoane în vârstă i-au cerut lui Tăriceanu pensii mai mari, iar o femeie din Galați, plecată de acasă de trei zile și care dormise sub cerul liber, i-a spus premierului că nu poate trăi din pensia de 560.000 de lei vechi.
„Este prima oară când vin aici și mi-a plăcut foarte mult. Am fost impresionat de mulțimea de oameni pe care am văzut-o și de slujba Preasfințitului, care a fost într-adevăr foarte frumoasă”, a spus Tăriceanu la încheierea slujbei.
Premierul a afirmat că, în opinia sa, oamenii prezenți la slujba de la Mănăstirea Nicula s-au rugat pentru ca românilor să le fie mai bine. „Ca oricare dintre români, ne rugăm pentru ca prosperitatea să fie un lucru de care să se bucure fiecare. Atât generațiile mai vârstnice, cât și cele mai tinere trebuie să se bucure de viața pe care o duc”, a spus Tăriceanu.
După liturghie, șeful Executivului a avut o discuție cu IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, după ce, în cursul dimineții, se întâlnise cu PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.
La Putna, cu Maria personală
Șeful statului, în concediu în vechile ținuturi ale Sucevei, a preferat să șadă la brațul soției, amestecat printre credincioși în curtea lăcașului monahal, pe partea dinspre miazănoapte a bisericii, la umbră. Costumat într-o ținută lejeră în nuanțe de maron deschis (pulover lejer, pantalon din stofă și pantofi eleganți), Traian Băsescu era printre puținii cu bronz de mare. A zăbovit în curtea mănăstirii aproape o oră și jumătate. Protejat de sumedenia de SPP-iști, Traian Băsescu a intrat în biserică. S-a închinat în pronaos la icoana Fecioarei Maria, apoi s-a fotografiat cu copiii unor pelerini, chiar lângă mormântul voievodului Ștefan cel Mare. Înainte să se închine la icoanele din catapeteasmă, șeful statului a primit binecuvântarea starețului Melchisedec și a înalților clerici din sobor. A refuzat respectuos invitația de a se înfrupta cu delicioasele bucate de praznic, pe motiv că nu prea ar avea timp. Sărbătorita Maria Băsescu a cumpărat un mănunchi de lumânări din pridvorul bisericii, aprinse de cei doi în curtea mănăstirii. Oaspeții „cu ștaif” au trecut cu greu dincolo de înaltele porți mănăstirești, pelerinii întinzând brațe printre gărzile de corp, așezate în post umăr la umăr. Soții Băsescu au vizitat tonetele cu suveniruri bisericești și au nimerit în bâlciul de la intrarea în incinta mănăstirii, unde sfârâiau micii și se vindeau de-a valma mitraliere și puști de mare calibru, din fericire din plastic, lenjerie intimă (în special de damă), fructe, ochelari, basmale, blugi, încălțăminte și... cărți religioase. Aparent obosit de aglomerația de la Putna, președintele a urcat la volanul unei Skoda Octavia metalizate, fiind primul în coloana oficială.


(585 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Gabriela Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Președintele și premierul s-au rugat separat Sfintei Maria să trăim bine | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56356692314148 seconds.