Luni, 15 August 2005 - 08:00 AM Aleg.RO: PSD va sesiza instituțiile europene

Publicat de: ---

azi Schimbarea președinților celor două Camere ale Parlamentului,
încercare de amputare a votului din 2004 PSD va seziza instituțiile europene în cazul în care cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului vor fi schimbați din funcție de actuala coaliție guvernamentală, deoarece măsura afectează criteriul politic de aderare a României la Uniunea Europeană, a declarat, la Cluj, Mircea Geoană.
Președintele PSD a spus, într-o conferință de presă, că vor fi sesizate Comisia Europeană, Parlamentul European și Congresul Puterilor Locale și Regionale (CPLR) de la Strasbourg, acest ultim for fiind sesizat în cazul schimbării președinților consiliilor județene. "Orice abuz de magnitudinea celor care sunt programate de actuala putere afectează criteriul politic. Fragmentarea puterii și controlul sunt esența democrației într-o țară. Este o încercare de amputare a rezultatului votului de anul trecut, când PSD a obținut 37% din voturile cetățenilor României. De aceea, vom lupta cu toate mijloacele democratice interne și internaționale pentru ca schimbarea președinților celor două Camere ale Parlamentului și înlocuirea președinților de consilii județene să nu se producă", a declarat Mircea Geoană.
La rândul său, președintele PSD Cluj, Ioan Rus, a acuzat coaliția guvernamentală că, într-o lume în care toți negociază, "unii vor puterea absolută". "Nu există nicăieri în Europa acest curent, aceste teorii pe care le promovează cei care gestionează la ora actuală treburile țării. De aceea ne opunem schimbării celor doi președinți ai Camerelor Parlamentului. Nu este vorba de persoana lui Năstase sau Văcăroiu, ci este o problemă de principiu", a afirmat Ioan Rus.
În ce privește reforma în partid, Geoană a declarat, că PSD va trece la al doilea segment care presupune inclusiv un set de indicatori de performanță individuală pentru membrii PSD, pentru a ieși din "meteahna românească în care promovarea se face pe criterii de grup sau de gașcă".
Potrivit lui Geoană, PSD beneficiază în implementarea acestei reforme interne de asistență și consultanță străină din partea unor fundații social-democrate europene și institute din Statele Unite ale Americii.


(508 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

PSD va sesiza instituțiile europene | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.49525284767151 seconds.