Vineri, 12 August 2005 - 07:55 AM Aleg.RO: Stafiile lui Nicolau si Seuleanu bantuie SRTV si SRR

Publicat de: Clement Sava

Averea Cativa membrii ai Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor s-au intalnit ieri la Palatul Parlamentului cu membri ai unor asociatii profesioniste de mass-media pentru a dezbate proiectul de lege al functionarii SRTV si SRR. Proiectul semnat de liberalii Raluca Turcan si Adrian Cioroianu, alaturi de democratii Valentin Iliescu si Cristian Radulescu, are nevoie de imbunatatiri. Raluca Turcan considera ca e nevoie ca acesta sa fie imbunatatit pana la inceputul sesiunii parlamentare.

De acest proiect se leaga insa speranta jurnalistilor din cele doua institutii, pentru ca deocamdata in media publica nu s-a schimbat in fond nimic. Mai mult, jurnalistii care au deplans cenzura din cele doua institutii, au transmis membrilor Comisiei ca au de suferit, fiind victimele represiunii instrumentate de oamenii fostilor directori generali.

Jurnalistul Brandusa Armanca, fost director al redactiei teritoriale a TVR Timis, a mentionat ca Anca Lazarescu, unul dintre jurnalistii care au iesit public pentru a denunta cenzura din TVR, a fost mutata in interiorul institutiei fara motiv. Cerasela Radulescu, membru al Initiativei Profesionale Radio Romania (IPRR), a declarat ca „oamenii care au fost alaturi de Seuleanu exista in continuare in radio in functii de conducere“. Ea a deplans faptul ca din 2.700 de angajati, cat are oficial SRR, doar 800 contribuie efectiv la procesul editorial.

De asemenea, radioul public este pe cale sa intre intr-o situatie de deficit financiar. Cerasela Radulescu a mai mentionat ca un alt membru al IPRR, Bogdan Radulescu, are de suportat procese de calomnie pentru ca a cerut managerilor radioului public sa faca dovada ca nu au facut politie politica.

Cerasela Radulescu arata ca avocatii care au sutinut procesele de calomnie impotriva angajatului radioului au fost platiti din banii radioului.


(649 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Clement Sava


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Stafiile lui Nicolau si Seuleanu bantuie SRTV si SRR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55972194671631 seconds.