Vineri, 28 Ianuarie 2005 - 08:11 AM Aleg.RO: PSD moare cu RAFO in brate

Publicat de: ---

curentul PSD a decis sa treaca prin foc si para si chiar sa moara cu RAFO in brate. In ciuda afirmatiilor presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, care se declara aparatorul ideii de suspendare a preluarii de catre AVAS a unor creante fiscale ale RAFO, pesedistii s-au zbatut cat au putut pentru ca aceasta initiativa sa nu treaca prin sita parlamentului. Senatorii PSD au facut abstractie si de decizia liderului lor, Adrian Nastase, de a sprijini proiectul respectiv, nemultumit ca locuitorii din Onesti nu l-au votat. Asa se face ca, la discutarea initiativei in plenul Senatului, alesii PSD au incercat, fara nici un succes insa, sa convinga audienta ca aceasta este "inutila, nu rezolva nimic", chiar "incurca lucrurile, creand confuzie", intinzand coarda pana la a afirma ca este o "imbecilitate juridica".


PSD a decis sa treaca prin foc si para si chiar sa moara cu RAFO in brate. In ciuda afirmatiilor presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, care se declara aparatorul ideii de suspendare a preluarii de catre AVAS a unor creante fiscale ale RAFO, pesedistii s-au zbatut cat au putut pentru ca aceasta initiativa sa nu treaca prin sita parlamentului. Senatorii PSD au facut abstractie si de decizia liderului lor, Adrian Nastase, de a sprijini proiectul respectiv, nemultumit ca locuitorii din Onesti nu l-au votat. Asa se face ca, la discutarea initiativei in plenul Senatului, alesii PSD au incercat, fara nici un succes insa, sa convinga audienta ca aceasta este "inutila, nu rezolva nimic", chiar "incurca lucrurile, creand confuzie", intinzand coarda pana la a afirma ca este o "imbecilitate juridica".

Senatorul Antonie Iorgovan, specialist in artificii legale, observand ca pleiada de calificative negative nu prinde la asistenta, a decis sa faca o ultima incercare si a cerut retrimiterea proiectului la comisie, invocand si un motiv sensibilizator: "Poate si o durere fizica m-a facut sa nu ma gandesc prea mult atunci cand am discutat la comisie initiativa." Propunerea sa nu a avut insa succes. Alt vorbitor cu rasunet a fost Adrian Paunescu, care a abordat, in stilu-i caracteristic, "aceasta problema gingasa". "Nu poate interveni parlamentul intr-un proces in curs, nu se poate substitui justitiei", a comentat Paunescu. Pesedistii "filantropi", care sustineau ca atitudinea lor este generata doar de teama ca nu cumva oamenii sa sufere din cauza efectelor adoptarii unei asemenea initiative, au fost vehement combatuti si de peremistul Vadim Tudor, care a cerut si suspendarea ordonantei care-l favorizeaza pe liberalul Dinu Patriciu, "ca sa nu fim cu unii muma si cu altii ciuma". In final, argumentele reprezentantilor executivului au atarnat mai greu, votul fiind pentru adoptarea proiectului. Un singur pesedist, Traian Novolan, s-a trezit luat de val si a votat cu puterea. Alti doi pesedisti s-au pastrat neutri: Alexandru Atanasiu si Dan Mircea Popescu.

Senatul a aprobat si introducerea cotei unice de impozitare de 16%. "Reducerea fiscalitatii are o componenta sociala deoarece stimuleaza munca, contribuind la scoaterea la lumina a unei parti din economia gri si se va descuraja munca la negru", a spus ministrul finantelor, Ionut Popescu. In replica, pesedistii, coalizati cu peremistii, au sustinut ca masura nu face decat sa "imbogateasca bogatii si sa saraceasca saracii." Pana la urma, argumentele pentru cota unica au fost decisive. Guvernul a trecut primul examen in fata parlamentului. Rezultatul strans al votului, care i-a tinut cu sufletul la gura pe reprezentantii guvernului, i-a dat castigatori. Ei au plecat triumfatori, aruncand priviri sfidatoare in directia opozantilor.


Redactia Curentul


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

PSD moare cu RAFO in brate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65900492668152 seconds.