Joi, 11 August 2005 - 08:49 AM Aleg.RO: Dan Voiculescu: Iesim de la guvernare doar daca vrea si premierul Calin Popescu Tariceanu

Publicat de: Andreea Dinescu

gardianul PC a decis, ieri, in urma sedintei Biroului Politic, sa ramana la guvernare. Desi, in urma cu cateva zile, presedintele Dan Voiculescu declara ca va accepta sa iasa din Executiv, daca Basescu doreste acest lucru, conservatorii s-au razgandit. Convinsi ca PNL sustine ramanerea lor in echipa guvernamentala, conservatorii au hotarat sa nu-i dea castig de cauza sefului statului si sa accepte o posibila retragere, doar cu acordul primului ministru. "Noi am fost invitati de presedintele Traian Basescu sa intram la guvernare. Ni se pare corect ca cel care ne-a invitat sa ne si ceara iesirea de la guvernare, cu acordul premierului, care are raspunderea cu privire la guvern", a precizat purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.

Tari pe pozitie, fostii umanisti au prezentat ieri, colegilor din coalitie un pachet de patru proiecte de lege, care vizeaza, potrivit declaratiei liderului PC, bunul mers al guvernarii. Santajul pe care il practica ex-social-liberalii are sapte luni vechime si s-a manifestat sub forma jocului la doua capete: in Parlament, cu opozitia, iar la guvern, cu Alianta PNL-PD si UDMR.


Basescu l-a intors pe Voiculescu

Prin atacurile pe care seful statului le-a aruncat impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu, afirmand ca guvernul pe care-l conduce este supus grupurilor de presiune, s-a simti vizat si Voiculescu, si el om de afaceri, plecat la studii politice, in Londra. De aceea, cu o zi inainte sa revina in tara, el a numit "neocomunist" partidul din care provine Traian Basescu, subliniind ca presedintele nu doreste decat sa-si asigure un nou mandat. Faptul ca PD "e un partid tras de Basescu o perioada de timp, pana cand lumea va face diferenta intre spectacol si realitate", nu uimeste pe nimeni, insa aprecierile sale tradeaza comportamentul unui lider de opozitie, nicidecum al guvernarii. Cu toate ca nu i-ar avantaja alegerile anticipate, conservatorii au declarat, nonsalant, ca sunt pregatiti pentru o astfel de situatie.


(672 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Andreea Dinescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Dan Voiculescu: Iesim de la guvernare doar daca vrea si premierul Calin Popescu Tariceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.