Joi, 11 August 2005 - 05:00 AM Aleg.RO: Boala Lenuții nebune

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Întrebat de aceiași vechi dilematici dacă regina Angliei l-ar urechea pe Tony Blair în situația în care Scotland Yard-ul i-ar pune pe noptieră documente ce-ar proba că premierul își petrece nopțile în compania unor jucători de table, am întors-o ca la Ploiești și le-am răspuns că aș fi fost o țîră mai liniștit dacă dom’ Tăriceanu, în loc să zuruie babaroasele într-o cutie de lemn, împreună cu un negustor de tabac, ar suci pe înserat gîtul nebunului, încercînd să-i dea șah lui Alexandru Paleologu. Una peste alta, problema noastră n-ar fi legată de jucător, ci, mai degrabă, de cel ce stă cu ochii pe el.

Traian Băsescu pare să sufere de ceea ce s-ar putea numi „boala Lenuții”.

Savanta de renume mondial, care nu prea le avea cu cititul, făcuse o pasiune morbidă pentru ascultat.

Galbenă de invidie pe succesul de scenă al Violetei Andrei, ce împrăștia în juru-i o niagară de Paciuli și flutura mult prea multe mătăsoase voaluri pentru o soție de nomenclaturist, a decis să implementeze în viloaiele din Primăverii ploșnițe de ascultat și camere video, ca să verifice dacă tovarășele de viață ale iubiților noștri conducători respectă etica și echitatea socialistă sub așternut.

Dibuindu-i meteahna, băieții au alimentat-o din belșug cu o mie și una de povești filmate în budoarul gospodăriei de partid și de stat, în care se puteau auzi chirăiturile de sub plapumă ale Alexandrinei Găinușă în timp ce tovarășul său moțat îi făcea felul sau reproșurile pe care madam Bobu le zvîrlea în chelia bleagă a șefului secției de cadre a CC al PCR.

Tristă țară e însă aia în care președintele republicii, în loc să asculte Mozart, stă cu urechea lipită de ușa vecinului.


(592 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Boala Lenuții nebune | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63632297515869 seconds.