Vineri, 28 Ianuarie 2005 - 08:03 AM Aleg.RO: Radu Timofte a declansat isteria atentatelor

Publicat de: ---

curentul Declaratiile iresponsabile ale sefului Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, referitoare la amenintarile la adresa presedintelui Traian Basescu a declansat isteria atentatelor. In cursul zilei de ieri au avut loc nu mai putin de trei amenintari cu bomba care au solicitat la maximum serviciile specializate. Amenintarile au fost facute de catre "glumetii" care se pare ca se distreaza pe cinste pornind de la afirmatiile unui personaj ca Radu Timofte.

Prima alarma falsa cu bomba a avut loc la ambasada Irakului, urmata la putin timp de una la Ambasada Iranului. In cazul acesteia din urma, potrivit Mediafax, surse din politie au informat ca in jurul orei 11.15, un barbat a anuntat telefonic secretariatul ambasadei cu privire la faptul ca, in imediata apropiere a misiunii diplomatice, a fost amplasata o bomba care urma sa explodeze in 30 de minute. Imediat, la sediul ambasadei au sosit politisti de la Serviciul Arme din cadrul Politiei Capitalei, pirotehnicieni si specialisti ai Serviciului Roman de Informatii, care au verificat zona, nefiind gasit nici un dispozitiv exploziv. A doua alarma a avut loc la Palatul Parlamentului. Scenariul a fost acelasi. Prin intermediul unui telefon, o persoana a anuntat ca a fost amplasata o incarcatura exploziva la Palatul Parlamentului. De aceasta data, cei care au fost obligati sa intervina au fost specialistii Serviciului de Protectie si Paza.


Timofte, artizanul scandalului "Trianon"


Iesirea la rampa a lui Radu Timofte, care este in realitate omul lui Ion Iliescu, se pare ca nu este una intamplatoare sau unica. Inainte de a fi inlaturat de la conducerea SRI, el face jocuri care pot fi considerate deosebit de periculoase. Surse din cadrul serviciilor secrete sustin ca seful SRI este nici mai mult, nici mai putin decat artizanul ideii ca documentarul Trianon sa fie "importat" de catre o televiziune particulara din Capitala pentru a fi difuzat la o ora de maxima audienta. Sursele afirma ca ideea lui Radu Timofte va duce la cresterea tensiunilor interetnice in Ardeal si ar crea totodata si neintelegeri in cadrul actualei coalitii guvernamentale. "Radu Timofte este promotorul ideii ca o televiziune privata sa aduca documentarul <Trianon> pentru a fi tradus si difuzat cu scopul de a crea tensiuni interetnice precum cele de la Targu Mures din anii Ž90", sustin sursele citate.


Seful SRI se pune rau cu presa straina


De asemenea, mai trebuie spus ca declaratiile sefului SRI referitoare la faptul ca serviciul pe care inca il conduce "monitorizeaza" telefoanele unor ziaristi straini care activeaza in tara noastra reprezinta o noua palma data imaginii Romaniei. Asa cum era de asteptat, ziaristii straini nu au stat cu manile in san si, obisnuiti cu exercitiul democratic, au inceput sa faca valuri vizavi de afirmatiile lui Timofte. "Declaratiile publice vagi ale directorului SRI privind "ziaristi care nu lucreaza pentru publicatii romanesti" afecteaza grav credibilitatea tuturor corespondentilor de presa din Romania. Mai mult, datorita colaborarilor constante cu colegi din presa romana, si acestia sunt afectati de aceste declaratii - ei pot fi oricand suspectati de actiuni impotriva legilor statului", sustin ziaristii straini.
Clubul Roman de Presa si Asociatia Presei Straine din Romania protesteaza fata de declaratiile directorului Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, privind interceptarea convorbirilor unor ziaristi, prin care acesta face publice aspecte care tin de activitatea curenta a serviciului pe care il conduce si pune in lumina negativa toti jurnalistii care lucreaza pe teritoriul Romaniei.

Declaratiile publice vagi ale directorului SRI, privind "ziaristi care nu lucreaza pentru publicatii romanesti", afecteaza grav credibilitatea tuturor corespondentilor de presa Romania. Mai mult, datorita colaborarilor constante cu colegi din presa romana, si acestia sunt afectati de aceste declaratii - ei pot fi oricand suspectati de actiuni impotriva legilor statului.

Ajuns in acest punct, dl Radu Timofte nu poate decat sa faca publice numele celor suspectati de fapte atat de grave incat sa reclame interceptarea convorbirilor telefonice. Doar astfel se vor elimina suspiciunile asupra celorlalti jurnalisti care, in mod nemeritat, sunt aruncati in categoria atentatorilor la bunul mers al tarii.


Mihai Somfelean


(713 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Radu Timofte a declansat isteria atentatelor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52799820899963 seconds.