Miercuri, 10 August 2005 - 06:07 AM Aleg.RO: Partidele politice reactioneaza la razboiul dintre seful statului si primul-ministru

Publicat de: ---

gardianul --- Puiu Hasotti, senator PNL: "Este nevoie de un dialog"

"Este nevoie de un dialog, de o discutie foarte serioasa. Trebuie stabilite, conform Constitutiei, care sunt atributiile fiecarei institutii, in asa fel incat acestea sa nu se calce in picioare si sa nu faca judecati de valoare sub impulsul unor ambitii politice".

Victor Ponta, deputat PSD: "Cea mai buna solutie ar fi alegeri"

"Pentru rezolvarea acestui conflict cea mai buna solutie ar fi alegeri, iar PSD sa revina la putere. Sigur va mai dura ceva timp, dar este cea mai buna varianta, altele nu exista. Dupa cum vedeti istoria 1997-2000 se repeta".

Verestóy Attila, senator UDMR: "Nu exista un conflict intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni"

"Din punctul nostru de vedere, al UDMR, nu exista un conflict intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni. Exista abordari diferite fata de anumite subiecte, dar scopul este comun, cuprins in programul de guvernare, iar singura tinta o reprezinta modernizarea Romaniei. In ceea ce priveste afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu la adresa premierului Tariceanu, eu consider ca fiecare declaratie are efect, intai de toate, asupra persoanei care o exprima".

Ludovic Orban, presedintele Organizatiei PNL Bucuresti: "Cred ca o sa se inteleaga"

"Nu se va intampla nimic. Practic, s-a facut din tantar armasar. O fraza dintr-un interviu a fost preluata si transformata intr-un tsunami. Cred ca o sa se inteleaga. Un element grav din declaratia lui Basescu ar putea fi folosirea serviciilor de informatii in urmarirea vietii publice si private a premierului, dar nu cred ca acest lucru s-a intamplat".

Gheorghe Ciuhandu, presedintele Partidului Popular Crestin Democrat: "Vom avea parte curand de alegeri anticipate"

"Traian Basescu vrea cu orice pret alegeri anticipate. Eu cred ca vom avea parte curand de alegeri anticipate".

Corneliu Ciontu, presedintele Partidului Popular: "Eu cred ca se vor intelege"

"E regretabil, avand in vedere ca nu vorbim de o coabitare a celor doi, desi ei sunt parti ale aceleiasi aliante politice. Nu imi explic de ce cei doi se razboiesc in presa. Este in interesul national sa se inceteze cu acest joc de ping-pong intre presedinte si premier. Singura cale este ca ambii sa se aseze la aceeasi masa si sa se puna de acord, sa inteleaga care sunt domeniile prioritare. Populatia nu are nevoie de aceste picanterii. Eu cred ca se vor intelege".

Ion Solcanu, senator PSD: " Se reediteaza povestea CDR din 1996-2000"

"Traian Basescu are experienta in a distruge orice echipa. A probat-o in 1997, 1998, 1999, 2000 si a reluat-o in 2005. E putin ciudat ce se intampla. Danseaza tango pe o terasa la mare, impreuna cu familia premierului, iar, la o zi dupa, iese public cu acuze la adresa lui Calin Popescu Tariceanu. Unele dintre acuzele presedintelui sunt grave. Conform declaratiilor acestuia, Guvernul Romaniei face politica unor grupuri de interese economice, ceea ce e grav. Aceasta situatie nu mai tine de o disputa dintre presedinte si premier, ci vizeaza interesul national. Cred ca astfel de acuze, de dispute, afecteaza coerenta activitatii politice la nivel national, dat fiind faptul ca relatia dintre Presedintie si Guvern este importanta pentru echilibrul politic din tara. Apoi, in plan secundar, as citi printre randurile disputei, lupta pentru suprematia politica in cadrul Aliantei DA. Se reediteaza povestea CDR din 1996-2000".

Petru Movila, deputat PD: "Nu se poate vorbi de o disputa"

"Nu se poate vorbi despre o disputa intre presedinte si prim ministru. E vorba mai mult de un schimb de informatii pe care unul dintre cei doi, respectiv Calin Popescu Tariceanu, se face ca nu le are. Nu e o problema atat de importanta, dar premierul ar trebui sa se aseze pe directia pe care trebuie. Traian Basescu nu a incalcat nici o regula si nu a spus nimic neadevarat. E drept, din aceasta disputa, noi, ca partid, putem avea de pierdut, dar si de castigat. Cert este ca nu e placut ce se intampla".

Constantin Ticu Dumitrescu, liderul Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania:

"Ma tem ca vom asista la o situatie similara celei din timpul CDR""Cunoscandu-l pe Traian Basescu si apreciind ca are ca ascendent o linie conflictuala, nu cred ca va renunta la ideea de a-l schimba pe Tariceanu. Cat il cunosc pe Calin Popescu Tariceanu, este un om hotarat, pana la incapatanare. In situatia aceasta, ma tem ca vom asista la o situatie similara celei din timpul CDR. Aceasta situatie conflictuala nu ajuta interesele Romaniei si ma tem ca va crea intr-o parte a opiniei publice ideea ca mult mai bune sunt PSD si PRM, lucru foarte daunator pentru soarta tarii si a democratiei".

Anghel Stanciu, deputat independent: "Da-le Doamne mintea cea de pe urma"

"Este regretabil ca, dupa o noapte de concediu la Terasa Ciresica, impreuna cu sotiile, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au gasit de cuviinta sa continue conversatia la radio si tv. Probabil ca exista si o gelozie masculina a unuia catre celalalt, caci altfel nu se explica de ce o intalnire privata a adus practic cele doua palate in razboi.

Daca nu va exista intelepciune, este clar ca Romania va pierde. In loc sa se gandeasca la indeplinirea aquis-ului comunitar pentru integrare, la netezirea caii spre a obtine un raport favorabil Romaniei in octombrie, cei doi oameni de stat, in aceasta zapuseala de august, se cearta ca doi megiesi la marginea satului, ridicandu-si poalele-n cap in public. Le sugerez sa-si rezolve disputele barbateste, in interesul national.

Votul primit a fost unul de incredere pentru a guverna tara si nu pentru a se balacari reciproc. Da-le Doamne mintea cea de pe urma".


(622 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Partidele politice reactioneaza la razboiul dintre seful statului si primul-ministru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 12.474385023117 seconds.