Miercuri, 10 August 2005 - 06:06 AM Aleg.RO: Capitanul Traian Basescu forteaza anticipatele prin razboiul impotriva lui Tariceanu

Publicat de: ---

gardianul Presedintele statului si premierul au uitat de problemele majore ale Romaniei Conflictul dintre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu a scos la iveala, de fapt, un element destul de banal in politica: existenta unor relatii interesate sau de prietenie intre politicieni si oamenii de influenta. Prin aceasta, Basescu forteaza declansarea alegerilor anticipate.

Dupa declaratiile belicoase ale presedintelui Basescu la adresa lui Tariceanu, premierul s-a hotarat sa dea cartile pe fata. El a recunoscut ca s-a intalnit cu Dinu Patriciu, Sorin Rosca Stanescu si Peter Imre. "Omul de afaceri la care se refera presedintele in interviul sau este Dinu Patriciu, cu care ma cunosc de 15 ani. Ne-am intalnit public pe 17 iulie, la o masa intr-un restaurant din Snagov, unde ni s-a alaturat ulterior si Sorin Rosca Stanescu. Tot atunci am invitat sa ia loc alaturi de noi si un important consilier de stat de la Presedintie, care era impreuna cu sotul. Cu acea ocazie, s-a discutat despre orice subiect pretabil la o conversatie la o masa la care participau aproximativ 10 persoane. Reprezentantul industriei de tutun la care face referire seful statului este Peter Imre, vechi prieten de peste 12 ani, cu care mi se intampla sa joc table pe plaja. Nici masa luata in restaurantul public si nici discutia cu acesta din urma nu au avut vreo influenta asupra deciziei de a renunta la anticipate. Eu nu iau decizii politice in functie de opiniile cunoscutilor mei, la fel cum acestia nu iau decizii pentru afacerile lor in functie de opiniile mele. Ca dovada, pe 18 iulie, ziarul Ziua, condus de Sorin Rosca Stanescu, m-a criticat foarte dur, intr-un articol intitulat «Tariceanu si timpul»" a precizat liderul PNL.


Olli Rehn, ultimul inaintea deciziei

Pe de alta parte, Tariceanu a subliniat "ca cele mai importante intrevederi inaintea anuntului privind renuntarea la anticipate, adica pe 18 iulie, au fost la Bruxelles cu patru comisari europeni, printre care comisarul pentru extindere Olli Rehn". In acest sens, Tariceanu a spus ca "in cadrul discutiilor cu acestia s-a convenit ca problema anticipatelor este o chestiune de politica interna, ce tine strict de decizia factorilor politici din Romania, acestia trebuind sa aprecieze utilitatea lor in functie de prioritatile majore ale tarii".


Declaratia prezidentiala

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca inaintea anularii deciziei premierului de a declansa alegerile anticipate, acesta s-a intalnit cu un om de afaceri, cu un important ziarist si cu un reprezentant al unui "trust de tigari". "Decizia s-a luat din pacate in afara structurilor partidului si a fost data Aliantei ca o pastila si eu stiu, repet, din nou nu va exista nici o nota a SRI, dar lumea e mica si eu ma invart in aceasta lume. Stiu despre intalnirea premergatoare anularii, cu un important om de afaceri, cu un foarte important ziarist care are si el afaceri legate de omul de afaceri si cu un foarte important reprezentant al unui trust de tigari, care a avut loc la doua zile dupa intalnirea dintre ziarist si omul de afaceri", a afirmat Basescu. El a sustinut ca "acolo s-au schimbat deciziile".


(643 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Capitanul Traian Basescu forteaza anticipatele prin razboiul impotriva lui Tariceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56874585151672 seconds.