Marți, 09 August 2005 - 09:14 AM Aleg.RO: Declaratii

Publicat de: ---

Averea Despre schimbarile din PNA si Parchetul General, Basescu spune ca „sunt doar cutremure partiale“ dar ca ele vor continua. Cutremurele din Justitie

Despre schimbarile din PNA si Parchetul General, Basescu spune ca „sunt doar cutremure partiale“ dar ca ele vor continua. Basescu caracterizeaza acest capitol drept „o insatisfactie dupa o prima etapa de guvernare, lipsa de eficienta in lupta impotriva coruptiei“. Schimbarile din Justitie nu sunt in acest sens decat „manifestarea nemultumirii mele si a guvernului in raport cu ineficienta in lupta anticoruptie“. „Daca ar fi fost o activitate buna, va asigur ca nimeni nu punea problema schimbarii unui numar atat de mare de procurori de la PNA, spre exemplu“, a adaugat Basescu.

Amestecul in PNL

Traian Basescu a negat ca evolutiile din interiorul PNL i s-ar datora: „Este absolut incorect... pentru simplul motiv ca eu am facut o declaratie publica in care am spus „nu am nici un amestec in iesirile publice ale domnului Stolojan sau ale doamnei Mona Musca“. Basescu a acuzat lasitatea sustinerii implicarii sale pe baza de „surse“ si a cerut sa se spuna public „cine este sursa asta de intoxicare a opiniei publice, a ziaristilor, ca Traian Basescu s-ar fi amestecat in PNL“.

„Ne prefacem ca schimbam situatia din sanatate“

Presedintele sustine ca desi din 1998 pana acum sumele acordate pentru sanatate au crescut de patru ori - de la 800 de milioane dolari la patru miliarde dolari, schimbarea nu se simte: „Am blamat PSD-ul pentru situatia din sanatate si acum ne facem ca o schimbam. Resursele se indreapta nelegitim catre zone unde n-ar trebui sa ajunga“.

Vamile, corupte

„Numai in Constanta Sud se face vama cum trebuie, iar in restul vamilor sa nu mai vorbim, contrabanda e in floare!“, sustine Basescu.

Lupta cu „structurili“

„Nu accept sa treaca mandatul si sa spun: m-au infrant „structurili“ sau structurile. Ma bat cu ele si incerc sa trezesc guvernul sa se bata cu aceste structuri“. „Le cer sa faca ce au spus, sa-mi faca imediat curatenie si regula in sistemul de sanatate, sa faca imediat regula inainte de liberalizarea totala, care a intrat de la 1 august, in sistemul energetic, sa faca imediat regula in vami si in politia de frontiera, sa privatizeze cele 8% din Petrom corect, si nu pe sub mana“, a cerut pe un ton ferm presedintele.

Sistemul energetic - inechitabil

Presedintele s-a mai declarat surprins si de graba cu care Guvernul va liberaliza piata energetica la sfarsitul acestui an, desi aceasta obligatie expira in 2006. Basescu a sugerat ca exista o mafie care distribuie preferential energia, dar nu a dat nume: „Nu voi face nominalizari pentru ca nu am dreptul“. „Il acuzam pe Dan Ioan Popescu de smecheriile cu Hidro, dar constatam ca ne plac. Nu modificam nimic, ba dimpotriva“, a mai declarat Traian Basescu. Referitor la privatizarea celor opt procente de la Petrom, Basescu a declarat ca a solicitat gasirea unei formule corecte de transfer pentru a evita ca aceste actiuni sa incapa pe mana cui nu trebuie. „Sunt tentative de a introduce o ordonanta in neregula“, a repetat seful statului.

Despre terorism

Presedintele Traian Basescu a dat asigurari ca structurile statului roman sunt mobilizate la maximum pentru a preveni un act terorist in Romania, in general, si in Bucuresti, in special. „Va pot spune ca sunt luate masuri extrem de serioase, de control al intrarilor din zone specifice, al intrarilor de persoane din zone din care ar putea sa provina teroristi si, in acelasi timp, in baza rapoartelor pe care le am de la serviciile de informatii, controlam realitatile interne“, a precizat presedintele.

Seminar pe tema Marii Negre

Traian Basescu afirma ca se lucreaza „extrem de intens la definitivarea strategiei de securitate pe Marea Neagra“, impreuna cu „reprezentanti si specialisti ai altor state“. El a anuntat „un seminar extrem de important pe tema securitatii la Marea Neagra“ pentru aceasta toamna. Referitor la prezenta trupelor romanesti in strainatate, „Parlamentul va decide“. „Vom ramane sub mandat ONU atata timp cat guvernul irakian va solicita mentinerea trupelor romanesti pe teritoriul irakian“. Basescu spune ca nu e partizanul retragerii trupelor romanesti acasa: „Eu nu voi fi un partizan al acestei solutii, care ar arata ca din nou - mai avem in istorie lucruri pe care le platim extrem de scump - nu ducem un lucru pana la capat“.


(640 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Declaratii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52854299545288 seconds.