Marți, 09 August 2005 - 08:59 AM Aleg.RO: Băsescu agită securea războiului

Publicat de: C.D.

azi După ce au petrecut împreună weekend-ul trecut, la Neptun, președintele Traian Băsescu l-a atacat, din nou, dur pe premierul Călin Popescu Tăriceanu. Motivul acestei ieșiri ar putea fi faptul că lui Băsescu nu-i place că Tăriceanu nu dansează după melodiile preferate ale șefului statului. În cadrul emisiunii "Sfertul academic" difuzate, ieri, de Radio România Actualități, șeful statului a ridicat din nou problema cercurilor de interese care fac presiuni asupra unor membri ai Guvernului. "E timpul ca guvernul să iasă din minciună" , a cerut președintele, afirmând în plus că decizia premierului de a-și retrage demisia vine după o discuție cu doi oameni de afaceri și un ziarist.
Traian Băsescu a mai declarat că nu face nici un secret din a spune că el și premierul au, în ultimul timp, viziuni diferite. Președintele a spus că s-a gândit să ceară desecretizarea unor note informative oferite Guvernului de către SRI, documente din care ar reieși clar acțiunea grupurilor de interese pe lângă Guvern. În ceea ce privește decizia lui Tăriceanu de a cere informații de la SRI după ce el a atras atenția asupra grupurilor de interese, președintele spune că e vorba de o abordare publică surprinzătoare.
Reacția premierul s-a lăsat așteptată, timp în care liberalii au sărit în apărarea președintelui lor. Senatorul liberal Paul Păcuraru consideră neîntemeiat atacul lansat de Traian Băsescu, la adresa premierului. "Premierul și-a justificat decizia de a nu mai demisiona. Aceasta a venit pe fondul inundațiilor și a calendarului strict de integrare europeană a țării noastre. Putea să se întâlnească cu oricine. Faptul că a avut niște întâlniri nu este relevant", a declarat Păcuraru.


(607 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la C.D.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Băsescu agită securea războiului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52640295028687 seconds.