Marți, 09 August 2005 - 08:54 AM Aleg.RO: Cu stîngu-n dreptu’

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Doi crapi afumați din cartierul Primăverii vor să se arunce în oceanul amărăștenilor din România ca să facă tumbe și valuri de stînga. Chestia nu-i așa de nouă, căci și miliardarul Mazăre, cu havana în bot, se dă drept reprezentantul guvizilor de pe litoral.
Nomenclaturiștilor și bișnițarilor le bate, din cînd în cînd, stafia lui nenea Marx la fereastră numai că, în loc să-și tragă plăpumile pe ochi de groază că fantoma comunismului o să-i dea afară din vile și o să le confiște mălaiul din bănci, se simt datori să iasă la brațetă cu dînsa pe strasse, fără nici un complex, fiindcă știu ei, chiar de la părinții lor, cîte parale face această boarfă bătrînă.
Castrați de simțul ridicolului, cei doi eunuci ai stîngismului românesc își închipuie că mai pot juca în aceeași operetă cu care au făcut furori în stagiunea 90 – 91, cînd galeria afonă era dispusă să aplaude orice flașnetă politică, după ani întregi de ascultare a obsedantului hit Partidul – Ceaușescu – România.
Ceea ce nu știu tovarășii e că, între timp, masele populare nu mai pot fi îmbîrligate așa de ușor ca-n vremurile bune, cînd fetele de la Apaca disprețuiau valuta, iar tîrgoveții cu drept de vot se bronzau fericiți sub razele soarelui oltenițean. Urechea muzicală a căpșunarilor a devenit ceva mai pretențioasă după ce s-a obișnuit cu bolerourile spaniolești și cu barcarolele italiene. Așa că lucrătorii cu brațele nu vor mai pune botul la o nouă formațiune de stînga, chiar dacă ea ar imita modelul măslinului lui Romano Prodi. Măsline de capră românești au mai văzut ei și nici dracu’ nu i-ar mai putea convinge acum, cînd sînt hăituiți pe la graniță, că dreapta românească e de dreapta și că stînga e de stînga.
După ce marele balerin dreptaci, Traian Băsescu, i-a cîntat poporului, pe la două noaptea, „În genunchi mă-ntorc la tine”, o strofă de Minulescu ar căpăci perfect tabloul întoarcerii fiului risipitor în brațele tătucului pe partea stîngă:

În orașu-n care plouă de
trei ori pe săptămînă,
Bunicuța și Petrică,
două jucării stricate,
merg ținîndu-se de mînă.


(624 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Cu stîngu-n dreptu’ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67160081863403 seconds.