Marți, 09 August 2005 - 08:52 AM Aleg.RO: Partidul Social Democrat ramane reticent la un pol social condus de Ion Iliescu

Publicat de: ---

gardianul Polul de stanga, initiativa a fostilor lideri ai FSN Ion Iliescu si Petre Roman pare a fi ideea politica a momentului, starnind un vizibil interes mediatic. Polul de stanga, conform initiatorilor sai, nu va contopi formatiunile din aceasta parte a spectrului politic, nu va obliga la fuziuni. In consecinta, conservand actualele conduceri, inclusiv a PSD-ului, Polul va evita disconfortul creat in partide si va propulsa o conducere avandu-l in frunte, fireste, pe Ion Iliescu.


Circumspectie

Secretarul exexutiv al PSD, Dan Mihalache, a declarat, ieri, ca "exista o scrisoare a lui Roman trimisa PSD". In acest sens, liderul PSD a precizat ca "exista o deschidere pentru un dialog" pe aceasta tema, subliniind ca, momentan, sunt doar discutii private. Mai mult decat atat, Mihalache a precizat ca "Dupa experienta trista a aliantelor politice exsista un anumit tip de rezistenta din partea unor membri ai PSD. Iliescu se poate intalni in particular cu cine doreste. Momentanu nu exista nici o negociere politica", a conchis Mihalache .


Campeanu il iubeste pe Iliescu

Senatorul PNL Radu Campeanu il tine in brate pe Ion Iliescu: "Cred ca Ion Iliescu nici nu a vrut sa iasa din actuala scena politica, tinand cont ca are si insusirile necesare sa ramana – a ramas printre putinii adevarati politicieni de astazi. In ceea ce priveste faptul ca incearca sa formeze un pol de stanga cu domnul Petre Roman, cred ca in acest fel Iliescu vrea sa se incadreze intr-o moda, a politicilor diferite. Totusi, sunt de parere ca politica se face din partide serioase, care au la baza o anumita doctrina si o anumita strategie. Este o incercare. Nu stiu ce vrea domnul Iliescu prin aceasta initiativa, ca nu am reusit sa discut cu dansul despre proiectele de viitor".


Bunicuta degeaba

La randul lui senatorul PD, Radu Berceanu a precizat: "Vad acest pol cam prin ceata. Nu cred ca exista foarte mari sanse de izbanda. Nu inteleg de ce Ion Iliescu se mai zbate. Cand a afirmat ca doreste sa iasa cu picioarele inainte din politica, am crezut ca este o gluma, dar se pare ca unii au impresia ca politica este o meserie pe care trebuie sa o faci pana mori, fara sa te gandesti daca electoratul te mai vrea. Nu cred ca initiativa celor doi va avea sanse. Nu vad de unde si-ar extrage electoratul. Poate la PSD au ramas ceva nostalgici si o particica mica, mica la PRM, dar adunat astea nu fac decat unu la suta".

Pe de alta parte, Cozmin Gusa, fostul secretar general al PSD, acum presedinte al PIN a afirmat ca "Ion Iliescu si Petre Roman au statutul unor oameni politici care nu au facut nimic pentru Romania. Inainte sa gandeasca solutii politice pentru Romania ar trebui sa analizeze ce mai reprezinta ei pentru romani. Este dreptul lor sa formeze acest pol, le dorim mult succes", a conchis Gusa.


Victor Ponta: Monica Macovei alias Ana Pauker

Deputatul PSD, Victor Ponta, a precizat, ieri, facand aluzie la ministrul Justitiei Monica Macovei, ca "va avea loc o epurare, in justitie, ca in anii "50, perioada ce ii aduce "aminte de Ana Pauker". In acest sens, presedintele TSD spera ca Romania va avea "o justitie care sa nu asculte de nici un om politic sau de vreun ministru". Saptamana trecuta procurorul general al PNA, Ioan Amarie, a fost fortat sa iasa la pensie, anticipat, dupa ce aflase ca Monica Macovei urmeaza sa-l demita din functie. Ministrul Justitiei doreste ca prin "decapitarea" procurorului general al PNA sa fie revitalizata reforma justitiei. Mai mult decat atat, Macovei spera ca Romania sa se integreze in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.


(668 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Partidul Social Democrat ramane reticent la un pol social condus de Ion Iliescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.5328719615936 seconds.