Luni, 08 August 2005 - 04:49 AM Aleg.RO: Ora de dirigenție

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Grea lovitură pentru lăptăria Palatului Cotroceni: UE a dat un ucaz ce interzice chelnerițelor bavareze decolteurile prea generoase. Băgarea nasului comunitar în sutienul purtătoarelor de halbe are evident scopul umanist de protejare a fetelor, nu cumva scîrbavnicele raze de soare să le cauzeze…

Sperăm că Uniunea Europeană va lua în studiu și efectul dăunător al razelor de lună asupra paznicilor de noapte din România, ca un semnal că-n anii ce vor urma vom participa cu toții la o nesfîrșită oră de dirigenție.

După ce bunicii și părinții noștri au făcut-o pe cobaii în laboratorul fostului lagăr socialist, e bine ca nepoțeii să simtă și ei pe pielea lor ce înseamnă făcutul binelui cu forța.

Sigur că una era să se intereseze de sănătatea ta însuși tătucu Stalin de la Moscova și alta să te caute la unghii domnișoara Cucu din Bruxelles.

Obișnuiți de mici cu ideea că cineva acolo sus nu poate dormi de grija noastră, normal că-ți vine să te retragi în stuf și papură cînd auzi că de la anul țăranca nu va mai avea voie să o mulgă pe Joiana cu mîna și că orice părinte care ar îndrăzni să-l urecheze pe Gigel că a vîrît virgula între subiect și predicat va fi adus în fața judecătorului.

În zona inițiativelor ușor excesive și vag derizorii ale UE, se împletesc cărări ce duc la moara lui nea Nicu, care prin anii ’70, spre exemplu, a deschis pușcăriile hotărînd că infractorilor li se poate mlădia conștiința la locul de producție, maistrul din fabrică fiind obligat să invite borfașul la masă, să-i citească basmul congresului al unșpelea și să-i facă trampa cu nepoțica.

Tăiatul minijupelor în stradă pe vremea cînd tovarășul Iliescu era ministrul Tineretului sau mutatul țăranilor, spre înalte culmi de civilizație, la bloc, sunt doar două bombonele de pe coliva socialismului multilateral dezvoltat din care cu siguranță ar gusta cu plăcere aceste cucoane încruntate și acești domni borșiți de la Bruxelles cărora li s-a pus pata pe decolteurile chelnerițelor din München.


(733 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ora de dirigenție | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.4792001247406 seconds.