Miercuri, 03 August 2005 - 08:33 AM Aleg.RO: Ultima vara "imorala"

Publicat de: Mihaela Ganet

Cotidianul In sfirsit, „aliatii“ PNL-PD au dat „conservatorilor“ un termen - pina la sfirsitul lui august - sa-si dovedeasca fidelitatea fata de guvernare. Voiculescu trebuie sa semneze daca vrea sa ramina la putere. Noutatea fata de ultimele citeva luni de declaratii de forta la adresa partidului lui Dan Voiculescu este termenul pina la care PC ar trebui sa aleaga intre Alianta si PSD. Noua este si ceea ce democratii prezinta drept „fermitatea“ manifestata de premierul Tariceanu in a-i soma pe conservatori sa se decida.

CNC-ul de luni seara a batut in cuie un calendar de actiuni politice de dus la indeplinire pina la sfirsitul lui august, cind ar urma sa fie convocata o sesiune extraordinara a celor doua Camere ale Parlamentului.

Nastase si Vacaroiu, jos pina la sfirsitul lui august

In respectiva sesiune ar urma ca majoritatea parlamentara sa reuseasca schimbarea lui Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase din fruntea celor doua Camere, dupa cum a explicat ieri vicepresedintele PD Cezar Preda. In interiorul acestui termen, pina la 20 august ar urma modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor in Comisia de regulament, termenul initial fiind astfel redus. La Senat, modificarile trebuie doar validate de plen. Dupa cum a explicat premierul Tariceanu luni seara, dupa sedinta conducerii liberale, pentru schimbarea lui Nastase si Vacaroiu „nu trebuie motive, pentru ca presedintii Camerelor, in practica Parlamentului, sint alesi de majoritate“.

Calendarul mai cuprinde modificarea Legii administratiei si va fi adoptat printr-un protocol ce va trebui sa primeasca inclusiv semnatura lui Dan Voiculescu. In caz de nesupunere, PC va fi exclus de la guvernare, urmind premiera unui guvern minoritar. In aceste conditii, anticipatele au o soarta neclara.


(595 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Mihaela Ganet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Ultima vara "imorala" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60423493385315 seconds.