Marți, 02 August 2005 - 08:44 AM Aleg.RO: Basescu forteaza anticipatele

Publicat de: Marius Vulpe

Averea Aparut cvasioficial la Palatul Victoria, presedintele statului, Traian Basescu (foto), i-a pus ieri in garda pe membrii Cabinetului, scotand de la naftalina amenintarea grupurilor de interese care incearca sa vicieze actul de guvernare prin influentarea unor „oameni din Guvern“. Nu are drept de vot in Cabinetul Tariceanu, dar repetatele sale pareri si punctele sale de vedere in legatura cu activitatea si componenta guvernului au avut darul sa bulverseze intotdeauna membrii Executivului. Dupa ce in luna ianuarie a acestui an, presedintele Traian Basescu recunostea ca a blocat accesul unor persoane la functiile de secretari de stat sustinute de catre grupuri de interese ce nu erau straine de fenomenul coruptiei la nivel inalt, seful statului a revenit ieri pe aceeasi tema avertizand ca exista pericolul ca oameni din Guvern sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice. Pe fondul jocului de-a remanierea, al anticipatelor si al repozitionarii raportului de forte in interiorul Aliantei DA, un conflict mocnit intre Cotroceni si Palatul Victoria este in acest moment foarte clar. „Am cerut ambelor servicii de informatii sa-si axeze o parte din activitate asupra coruptiei la nivel inalt. Este o batalie extraordinara a unor grupari sa-si deschida drum de acces catre noul guvern, sa-si promoveze oameni in functii de secretari de stat“, declara Basescu in cadrul primului sau interviu televizat din 10 ianuarie a.c. La ora actuala, pe fondul acceselor de independenta ale premierului Tariceanu, sustinut de liberalii nemultumiti de implicarea sefului statului in treburile guvernamentale, Basescu revine la discursul dur, fluturand amenintari pentru grupurile de interese ce s-ar afla in spatele racirii relatiilor dintre cele doua institutii. Folosindu-se ca pretext de intrunirea Comitetului pentru Integrare, Basescu a aparut, ieri, brusc la Palatul Victoria, unde printre analizele stadiului solutionarii aspectelor din scrisoarea de avertizare a Comisiei Europene, a strecurat si cateva avertismente.

„Presedintele a avertizat asupra pericolului ca oameni din Guvern sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice. Seful statului a cerut Guvernului sa actioneze doar sub influenta programului de guvernare si nu a unor lucruri ce pot schimba decizia politica“, a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu. Potrivit unor surse din guvern, cu toate ca interlocutorii sai sperau sa auda care sunt acele grupuri de interese, Basescu s-a abtinut sa dea exemple.

„Programul de guvernare reprezinta biblia PD, iar ministrii nostri nu au alt obiectiv. Daca nu, vor raspunde in fata Colegiului Director“, a reactionat rapid, la unison cu fostul sau lider de partid, democratul Emil Boc. Liderul PD nu a pus sub nici o forma sub semnul indoielii calitatea informatiilor care stau la baza noului avertisment basescian. „Presedintele Romaniei are mai multe informatii decat un sef de partid. Daca presedintele spune ceva inseamna ca asa este“, a mai spus Boc.


(470 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Marius Vulpe


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Basescu forteaza anticipatele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62071013450623 seconds.