Joi, 28 Iulie 2005 - 08:37 AM Aleg.RO: Cine-l folosește pe Stolojan?

Publicat de: ---

azi Chiar dacă nu demult - și cam din senin! - și-a manifestat disponibilitatea de a reveni "să ajute" PNL invocându-și bunele intenții și capacitățile conducătoare, Theodor Stolojan este personajul care, de fiecare dată când politica i-a încercat nervii și sănătatea, a cedat. Membrii Biroului Permanent al PNL au reconfirmat marți seară pozițiile de președinte al partidului și premier pentru Călin Popescu-Tăriceanu.Întrunirea liderilor liberali a fost provocată de tevatura iscată de consilierul prezidențial Theodor Stolojan, care și-a descoperit brusc capacitățile de lider și ministru.
După ce ecourile alegerilor anticipate păreau să se stingă, la fel ca și revocarea demisiei "irevocabile" anunțată de premier, un nou scandal a apărut în sânul puterii: necesitatea ca premierul să nu fie în același timp și lider de partid. Ideea a venit dinspre Palatul Cotroceni, de unde consilierul Theodor Stolojan și-a reamintit de capacitățile sale și i-a cerut lui Tăriceanu să îi cedeze una dintre cele două poziții. Manevra pare a fi pusă la cale nu de Stolojan, ci de cu totul alte personaje care își păstrează însă pozițiile din umbră, Stolojan fiind folosit ca un pion pe tabla de șah a politicii românești. Chiar dacă acum își invocă bunele intenții și capacitățile conducătoare, Stolojan este personajul care, de fiecare dată când politica i-a încercat nervii și sănătatea, a cedat.
În încercarea sa de revenire, Stolojan nu a dat un răspuns clar și credibil asupra momentului retragerii din 2004 din cursa prezidențială - susținând și acum că de vină au fost sănătatea și presiunile puternice exercitate de PSD - chiar dacă a negat categoric afirmația de atunci a lui Traian Băsescu ("e afirmația dânsului, n-am spus-o eu"), că ar fi fost supus unui șantaj din partea aceluiași PSD.
"Partidul merge înainte, cu sau fără ea"
Senatorul liberal Puiu Hașotti consideră că decizia ministrului Culturii, Mona Muscă, este "atitudinea unui om la supărare".
"Îmi pare rău de hotărârea Monei Muscă, dar sper că, rămânând membru al PNL, va avea timp să se răzgândească în privința celor două funcții din care acum vrea să demisioneze", a declarat Puiu Hașotti. Senatorul liberal a mai arătat că și în cazul în care hotărârea rămâne irevocabilă, "partidul va merge înainte, cu sau fără dânsa". "Mona Muscă nu se desparte de PNL și poate fi utilă formațiunii ca membru", a subliniat Hașotti. Senatorul a mai adăugat că, la Delegația Permanentă, a fost surprins că, deși Mona Muscă a cerut insistent ca votul să fie secret, ea a votat pe față. "Apoi i-a arătat votul președintelui PNL, Călin Popescu Tăriceanu, care i-a răspuns că, dacă asta este voința dânsei, el nu poate decât să o accepte", a conchis senatorul liberal.


(601 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Cine-l folosește pe Stolojan? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64370894432068 seconds.