Joi, 28 Iulie 2005 - 08:31 AM Aleg.RO: Conservatorii protejeaza tradarea politica

Publicat de: Roxana ANDRONIC

ziua Partidul Conservator ramane in continuare calul troian al PSD in Coalitia de la Putere. In ciuda cartonaselor galbene date de aliati, partidul lui Dan Voiculescu continua sa joace in teren cu PSD. In schimb, pe toate canalele de comunicare scandeaza lozinci pro-PNL si PD. Deseori, declaratiile de loialitate fata de Coalitie date de Dan Voiculescu s-au contrazis flagrant cu actiunile ulterioare ale parlamentarilor sai, care si-au unit fortele cu PSD in Camera Deputatilor si mai ales in Senat. Nu mai departe de saptamana trecuta, presedintele PD, Emil Boc a dat un ultimatum PC, cerandu-i in mod expres sa sprijine schimbarea presedintilor Camerelor Parlamentului, modificarea legislatiei, astfel incat sefii serviciilor descentralizate sa nu mai fie functionari publici si manageri, iar presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene sa poata fi inlocuiti cu votul a jumatate plus unul din numarul consilierilor, "pentru a se renunta a coabitarea cu PSD". Seful democratilor amenintase ca Alianta este gata sa guverneze cu un Cabinet minoritar daca PC se va mentine pe centura politica. Dovezile de loialitate cerute de Boc nu numai ca au ramas fara raspuns, dar PC a continuat prin parlamentarii sai sa puna bete-n roate initiativelor Cabinetului Tariceanu si implicit Aliantei PNL-PD. Asa incat se poate spune ca PC actioneaza dupa un plan bine stabilit: parlamentarii lui Voiculescu sustin punctual Opozitia iar conducerea Conservatorilor mimeaza masuri drastice impotriva acestora.


Doar avertisment
Senatorul conservator, Gavrila Vasilescu a pus umarul marti, in Comisia juridica, alaturi de PSD si PRM, la modificarea Legii referendumului, hotarand spre disperarea aliatilor ca alegerile parlamentare, generale si prezidentiale sa nu se poate desfasura simultan cu consultarea populara. Dupa ce toata presa centrala a relatat despre noua tradare a Aliantei de catre PC iar senatorul PNL, Nicolae Vlad Popa a spus ca va cere schimbarea lui Vasilescu din Comisia juridica, Dan Voiculescu a decis "sa atraga atentia" parlamentarului sau. Intr-un comunicat de presa, PC l-a atentionat pe Vasilescu sa nu mai voteze astfel decat prevad intelegerile din coalitia de guvernamant. Dorind sa lase impresia ca decizia senatorului PC nu este una convenita la nivelul partidului, conservatorii au spus ca "dezavueaza atitudinea lui Gavrila Vasilescu" care a votat in comisia juridica alaturi de senatorii PSD. "Partidul Conservator precizeaza ca senatorul Gavrila Vasilescu nu este la prima abatere de acest fel si ii solicita acestuia ca pe viitor sa se consulte cu grupul parlamentar din care face parte inainte de a-si da votul in comisie", se arata in comunicat. De remarcat este insa ca, desi PC admite ca Gavrilescu nu este la prima abatere, nu face altceva decat sa-l "avertizeze", in conditiile in care toata lumea - de la seful statului pana la aliati - a cerut fostilor umanisti sa-si precizeze definitiv pozitia la nivel parlamentar: pro sau anti-PSD.


Calitatea, argument al duplicitatii
Pe de alta parte, senatorul Vasilescu a declarat, pentru Rompres, ca votul sau in comisia juridica a fost in favoarea coalitiei. "Nu am votat impotriva coalitiei, ci impotriva lipsei de calitate a actelor normative emise de executiv. Eu doresc ca guvernul din care si partidul meu face parte sa aiba acte normative constitutionale", a precizat el. In opinia senatorului conservator, conducerea PC ar trebui sa-l cheme pentru a avea o discutie. "Eu stiu de la partid ca noi trebuie sa facem lucruri de calitate", a afirmat Gavrila Vasilescu. Senatorul s-a aratat nemultumit de mai multe acte normative ale executivului si a criticat modul in care parlamentarii coalitiei au fost nevoiti sa voteze articolele din pachetul de legi privind reforma in justitie pe care Curtea Constitutionala le-a declarat neconstitutionale. "Ne-am fortat sa votam, in sensul in care daca nu am fi votat pentru ele ne reprosau ca suntem impotriva reformei. Reforma nu se face de pe o zi pe alta", a precizat Gavrila Vasilescu.


(566 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Roxana ANDRONIC


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Conservatorii protejeaza tradarea politica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55670690536499 seconds.