Luni, 25 Iulie 2005 - 07:56 AM Aleg.RO: Disputele din PNL continuă

Publicat de: ---

azi Ședința de vineri seară a președintelui PNL cu șefii de filiale nu a adus clarificările necesare în partid. Oficial, participanții la întâlnire au convenit ca Tăriceanu să fie singurul care să facă declarații de presă, după reuniune. Neoficial însă, după ședință, membrii celor două grupări au relatat presei propriile versiuni despre cele întâmplate la Casa Dante, fiecare dintre părți declarându-se învingătoare.

Ce spun unii
Cei din jurul președintelui PNL spun că liderii de filiale și-au declarat susținerea totală față de Tăriceanu pentru șefia partidului, iar 15 dintre ei și-ar fi afișat, într-un fel sau altul, preferințele pentru aducerea lui Stolojan în fruntea Guvernului.
Filialele care l-au susținut pe Stolojan - doar ca premier - ar fi, potrivit surselor citate, următoarele: Bacău, Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, precum și filiala sectorului 4 din București.
Liderul PNL Vrancea, Corneliu Momanu, ar fi spus, cu aceeași ocazie, că Stolojan ar fi bun ca premier, în cazul în care va demisiona Tăriceanu, dar acesta din urmă l-a asigurat pe colegul său că nu va părăsi postul de la Palatul Victoria.
O propunere cel puțin curioasă a făcut și liberalul Cătălin Micula, care a cerut înlocuirea lui Ionuț Popescu cu Theodor Stolojan, la Ministerul Finanțelor
Cele mai multe nemulțumiri au fost legate de ministrul Finanțelor, Ionuț Popescu, ministrul de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Sănătății, Mircea Cinteză și secretarul general al Guvernului, Mihai Voicu.
Potrivit unora dintre participanții la ședință, liderul PNL București, Ludovic Orban, i-ar fi cerut premierului să-l înlocuiască și pe șeful Agenției pentru Strategii Guvernamentale, Valeriu Turcan, pe motiv că ar fi un apropiat al lui Stolojan.

Ce spun alții
Reprezentanții celeilalte tabere, apropiații lui Stolojan, au afirmat că liderii de filiale și-au declarat susținerea pentru Tăriceanu numai în privința șefiei PNL, pe motiv că este nevoie de unitate în partid.
Cât despre șefia Guvernului, aceste surse spun că peste 25 dintre cei 45 de șefi de filiale prezenți la reuniune și-ar fi declarat susținerea pentru Stolojan, unii cerând ca fostul lider al PNL să preia conducerea Palatului Victoria.
Unii dintre aceștia, cum este cazul vicepreședintelui Gheorghe Flutur, au sugerat o discuție urgentă cu Stolojan. Alții au spus că nu au mandat din partea filialei să-i acorde susținere premierului.
Potrivit susținătorilor lui Stolojan, filialele care-l sprijină pe acesta pentru preluarea Guvernului sunt, pe lângă cele indicate și de apropiații lui Tăriceanu, următoarele: Argeș, Arad, Bistrița-Năsăud, Brăila, Gorj, Iași, Mehedinți, Olt, Satu-Mare, Teleorman, Vâlcea și filiala sectorului 5 din București.

"E mâna lui Băsescu"
Deși cu opinii diferite, ambele tabere sunt de acord că de situația dificilă a PNL nu este străin președintele Traian Băsescu, care a fost implicat în criza politică din ultimele săptămâni. În plus, faptul că Theodor Stolojan se implică în situația din PNL din postura de consilier prezidențial a provocat nemulțumirea unora dintre liberali față de relațiile cu Palatul Cotroceni, în special a susținătorilor lui Călin Popescu Tăriceanu.
În cursul zilei de astăzi ar putea avea loc o întrevedere a lui Tăriceanu cu parlamentarii PNL pentru a le explica ultimele sale decizii politice și, probabil, pentru a le cere susținerea în postul de premier.
În aceeași zi, s-ar putea desfășura, potrivit unor surse din partid, o întâlnire între Theodor Stolojan și unii lideri de filiale care i-ar fi cerut acest lucru fostului președinte al PNL.


(497 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Disputele din PNL continuă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5827009677887 seconds.