Sâmbătă, 23 Iulie 2005 - 06:27 AM Aleg.RO: Organizatia Bucuresti reproseaza conducerii centrale indulgenta fata de guvern

Publicat de: --

evenimentulzilei PSD Bucuresti critica liderii din conducerea centrala a partidului, pentru ca au refuzat sa depuna o motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu, dupa asumarea raspunderii in fata parlamentului. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin Stefanescu , a cerut ieri initierea de consultari cu liderii organizatiilor judetene ale PSD, pentru a stabili strategia de viitor a partidului fata de actualul guvern.
Codrin Stefanescu a reclamat faptul ca in presa au aparut informatii potrivit carora, in perioada urmatoare, PSD va avea o atitudine rezervata fata de cabinetul condus de Calin Popescu-Tariceanu, fiind direct interesat de mentinerea acestuia in functia de premier, si implicit, de neorganizarea alegerilor anticipate. O alta ipoteza vehiculata in presa este aceea ca PSD este adeptul unui guvern de larga coalitie, din care sa faca parte si social-democratii.
Codrin Stefanescu critica insa o astfel de strategie. "Nu inteleg de ce nu putem sa depunem o motiune de cenzura. Consideram ca am avea o sansa daca am merge in anticipate. Nu vrem sa fim pusi in fata faptului implinit si sa ne trezim ca intram la guvernare alaturi de PNL si PD.
Liderii de la centru fac uneori declaratii foarte bune. Ei se pricep bine la politica, insa ar trebui ca noi astia mai tineri sa punem piciorul in prag si sa nu mai jucam dupa regulile Aliantei", a spus Stefanescu. El s-a plans ca a facut cunoscut acest punct de vedere conducerii centrale a partidului, dar nu a primit nici un raspuns.
Secretarul executiv al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, a aratat ca organizatiile partidului nu sunt consultate in luarea deciziilor importante. "Ce, credeti ca atunci cand s-a facut alianta cu PUR noi am fost consultati?", a spus Petrovici.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, ne-a declarat insa ca decizia de a nu depune o motiune de cenzura impotriva guvernului este atributul exclusiv al conducerii centrale a partidului.
"PSD este un partid democratic. Fiecare are dreptul sa-si exprime punctul de vedere. Fiecare opinie conteaza, dar decizia apartine conducerii PSD", a spus Diaconescu.


(644 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la --


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Organizatia Bucuresti reproseaza conducerii centrale indulgenta fata de guvern | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.