Sâmbătă, 23 Iulie 2005 - 06:23 AM Aleg.RO: Traian Basescu scade sub 50 de procente

Publicat de: --

ziua Barometrul opiniei publice realizat de IMAS pentru luna iulie arata ca, daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, 47.4% din electorat ar vota cu Alianta PNL-PD, in timp ce PSD ar obtine 31.9% din intentiile de vot. Pe locul trei se afla PRM cu 12.1% din preferintele electoratului si UDMR, care nu ar intra in Parlament, cu 4.8%. Barometrul remarca pentru luna iulie o scadere a popularitatii Aliantei, fata de luna iunie, cu aproape opt procente si fata de luna ianuarie a acestui an cu aproape 20 de procente. In acelasi timp, principalul partid de Opozitie, PSD creste in sondaje, fata de luna iunie cu aproape opt procente.

In ceea ce priveste increderea in principalele personalitati politice, sondajul remarca o scadere brusca a presedintelui Traian Basescu, pentru prima data in acest an, sub 50%, adica 49.4%. Sefului statului ii urmeaza liderul PSD, Mircea Geoana, cu 38.4% si premierul Calin Popescu Tariceanu, cu 33.9 procente.

La intrebarea, "Credeti ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna sau gresita", 61% dintre cei intervievati au raspuns ca tara se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce doar 32 de procente dintre repondenti vad partea buna a lucrurilor.


(631 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la --


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Traian Basescu scade sub 50 de procente | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.