Vineri, 22 Iulie 2005 - 08:36 AM Aleg.RO: In ecuatia puterii este introdus factorul Stolojan

Publicat de: ---

Averea „Nu vom putea negocia la nesfarsit legile cu PSD pentru ca exact in aceasta zone este nevoie de interventie eficienta“, a spus seful statului la o intalnire cu studentii de la Universitatea „Dimitrie Cantemir“. Basescu s-a declarat nemultumit de modul in care s-a renuntat la ideea alegerilor anticipate si a exclus orice compromis cu PSD sau PRM. Presedintele considera ca momentul optim pentru anticipate ar fi anul acesta. „Daca se pierde acest moment si se pare ca sunt toate premisele, ne mai intalnim in 2008“, a avertizat Basescu care a acceptat totusi ca anticipate se pot organiza pana cel tarziu in 2006.

A treia declaratie semnificativa ii apartine senatorului democrat Radu Berceanu care a spus inainte de iesirea publica a lui Stolojan ca „PD doreste sa respecte protocolul, numai ca PNL-ul are pe undeva un soi de problema interna daca il mentine sau nu in functia de premier pe domnul Tariceanu“.

Contactat ulterior de „Averea“, Berceanu a precizat ca a vorbit si cu alti colegi democrati si au stabilit impreuna sa nu comenteze declaratia lui Stolojan si sa nu se amestece. „Noi ramanem fideli protocolului. Uite ca se adevereste ca Tariceanu nu o sa aiba probleme din partea noastra, ci din interior. PNL e OK pentru noi, indiferent ce ierarhii si variante de conducere isi stabilesc ei“, a adaugat Berceanu.

Deputatul PNL Cristian Boureanu saluta decizia lui Stolojan. „El a dovedit in ultimii ani ca este un lider capabil sa puna interesele nationale si ale PNL mai presus de cele personale. Istoria recenta a PNL arata ca el a fost singurul lider care a reusit cu adevarat sa asigure unitatea partidului si mai ales o extrema credibilitate in fata cetatenilor Romaniei“, a spus parlamentarul liberal. De altfel, Boureanu si-a exprimat speranta ca la intalnirea pe care Tariceanu o are azi cu presedintii de filiale, acestia „vor simti schimbarile benefice si necesare pentru partid si pentru fiecare dintre membrii sai“. Senatorul PNL Norica Nicolai este de parere ca „optiunea Stolojan poate fi fezabila doar revenind in PNL si lucrand ca simplu membru“. „Nu cred insa ca PNL va declansa un congres extraordinar pentru inlocuirea lui Tariceanu cu Stolojan. PNL a fost bulversat de modul cum a plecat Stolojan“, a conchis senatorul PNL, facand apel la retragerea din motive de surmenaj psihic a lui Stolojan. Ministrul Bogdan Olteanu a spus: „Stolojan s-a adresat filialelor si un raspuns nu poate veni decat din partea acestora“. „Daca a te implica inseamna a redeveni presedinte al PNL, inseamna ca trebuie organizat un nou congres extraordinar. De ce sa-l inlocuim pe Tariceanu? La primele ezitari, gata, il inlocuim?“, ne-a spus vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti. In plus, a spus el, PNL trebuie sa ia propriile sale decizii, nu influentat de alte zone din afara partidului. (C.F., C.S.)

Si Boc il place pe Stolo

„Stolojan a fost intotdeauna o resursa politica importanta a Aliantei“, a declarat presedintele PD, Emil Boc. El a tinut insa sa precizeze ca revenirea lui Theodor Stolojan este o problema interna a PNL, iar democratii vor respecta decizia liberalilor.


(570 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

In ecuatia puterii este introdus factorul Stolojan | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53827309608459 seconds.