Vineri, 22 Iulie 2005 - 08:19 AM Aleg.RO: Românii nu vor alegeri anticipate

Publicat de: ---

azi Sondaj CURS Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității, ieri, un sondaj de opinie potrivit căruia, dacă duminică ar fi alegeri anticipate, Alianța D.A. (PNL-PD) ar obține 45% din opțiunile electoratului, iar PSD - 30%.
Din sondaj reiese că PRM ar obține 10% din opțiunile subiecților, UDMR - 6%, PC - 3%, PNG, PIN și PPCD ar întruni fiecare 1%. În favoarea altui partid ar vota 3%. Persoanele nehotărâte reprezintă 43%.
Alegerile anticipate nu sunt văzute cu ochi buni de 59% dintre români. 29% cred că e bine să ne prezentăm la urne doar peste câteva luni, în timp ce 12% nu știu sau nu răspund.
Dintre miniștrii Cabinetului, românii sunt foarte mulțumiți de Mona Muscă - 56%, Monica Macovei - 39% și Mihai Răzvan-Ungureanu - 37%. La polul opus se situează Mircea Cinteză - 49% , Marko Bela - 47% și Codruț Șereș - 44%. De asemenea, românii nu au auzit nimic despre Cristian David, Ene Dinga, Mihai Voicu, Bogdan Olteanu și Zsolt Nagy.
Românii cred - în proporție de 22% - că din alegerile anticipate ar avea de câștigat Alianța PNL-PD, politicienii 14%, PSD 9%, toți românii 6% și președintele Traian Băsescu 4%, iar 23% dintre români cred că nimeni nu ar avea de câștigat.
O cifră nu era "pentru public"!
Din același sondaj CURS reiese că Stolojan este preferat ca premier de 57% dintre români, în timp ce Tăriceanu este preferat de numai 20% dintre cei care au răspuns la întrebările sondajului.
Directorul CURS, Sebastian Lăzăroiu, a confirmat acest "scor", dar a precizat că răspunsul la întrebarea referitoare la opțiunile românilor în privința premierului nu era unul pentru uzul public.
Potrivit unor surse parlamentare, sondajul a fost realizat în perioada 10-17 iulie și este în posesia mai multor lideri ai PNL, dar și a Palatului Cotroceni.
Purtătorul de cuvânt al Președinției, Adriana Săftoiu, a declarat că Președinția nu a comandat sondajul CURS în care Theodor Stolojan este preferat lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția de premier și nici nu este în posesia lui.


(554 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Românii nu vor alegeri anticipate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63378596305847 seconds.