Vineri, 22 Iulie 2005 - 08:19 AM Aleg.RO: "Sunt pregătit să răspund chemării!"

Publicat de: ---

azi Fostul președinte al PNL Theodor Stolojan - actual consilier prezidențial - a declarat că este pregătit să se implice într-un eventual proces de schimbare în PNL, dacă organizațiile județene ale partidului consideră că el ar putea juca un rol într-o asemenea acțiune. "Dacă organizațiile județene ajung la concluzia că ceva trebuie schimbat în politica și structura PNL, atunci au posibilitatea și sunt îndreptățite să o facă. Dacă organizațiile județene ale PNL consideră că eu trebuie să joc un rol în această schimbare atunci sunt pregătit și este de datoria mea să răspund la această chemare", a spus Stolojan. El a afirmat că, în acest moment, PNL are o problemă generată de pierderea credibilității - care, din păcate, are un impact și asupra credibilității Alianței DA - și că nu poate asista impasibil la pierderea de credibilitate a PNL, întrucât a "muncit mult, împreună cu majoritatea membrilor PNL, pentru a face din acest partid o forță politică puternică și credibilă în România".
Pe de altă parte, Stolojan nu vrea să încurajeze "nici o inițiativă a unui grup sau a altuia de la centru, care să accentueze tensiunile interne din partid și să diminueze și mai mult credibilitatea PNL". El crede că partidul își poate rezolva problemele printr-un mecanism democratic și statutar, care nu o dată s-a dovedit eficient în trecut și anume "poziția organizațiilor județene ale PNL".
"Toți liderii de la centru ar trebui să asculte vocea acestor reprezentanți ai partidului în teritoriu", a remarcat Stolojan.
Fostul președinte liberal Valeriu Stoica declarase, marți, că "performanțele" premierului afectează poziția PNL pe scena politică și că, în aceste condiții, numirea lui Stolojan în fruntea Guvernului este singura variant[ pentru refacerea credibilității partidului.
În ceea ce privește ideea numirii lui Theodor Stolojan în funcția de premier, actualul titular al postului, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, miercuri, doar că "întotdeauna, cel mai bun prim-ministru este cel care nu a fost numit".


(567 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"Sunt pregătit să răspund chemării!" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5376091003418 seconds.