Joi, 21 Iulie 2005 - 08:37 AM Aleg.RO: Mecanicul ''Generalei''

Publicat de: Octavian Andronic

AMOS News Din ce în ce mai mult, scenariul pe care evoluează Coaliția seamănă tot mai mult cu cel a Convenției, din '97. Aproape aceleași personaje (președintele și premierul au făcut parte din guvernul Ciorbea), aceeași incoerență, aceeași inconsecvență, același sentiment de desprindere de realitate și de avans buimac pe un drum accidentat și lipsit de indicatoare.

Guvernul Tăriceanu se înscrie ferm pe culoarul comico-ridicol pe care au evoluat cu brio premierii Ciorbea și Vasile. Fără să aibe hazul primilor, Călin Popescu Tăriceanu compensează printr-o recuzită clownească, de Malec, care se plimbă calm dintr-o parte în alta a ringului, lovindu-se cu capul de toate obstacolele existente și revenind cu aceeași mină impasibilă cu care ''mecanicul Generalei'' a delectat generații de iubitori ai filmului mut.

Spre deosebire de Malec, Tăriceanu este înzestrat cu simțul vorbirii. El vorbește solemn și cu convingere despre lucruri care se bat cap în cap. Grăiește cu aplomb principii pe care le argumentează și le combate cu aceeași vigoare. Dă, de fiecare dată, sentimentul că în spatele său se află cineva, știți dvs. cine, care îi bagă o mână pe sub haină și îl animează ca pe o marionetă.

În filmul mut în care joacă de șase luni, Călin Popescu - Malec dă sentimentul de personaj activ care are un singur gând: să facă ''Generala'' să funcționeze și să ducă trupele confederate spre frontul bătăliei cu UE. Pentru asta e înstare să bage în foc mătura cu care iubita sa - rol în care s-a deghizat Emil Boc - face o curățenie buimacă prin tender, în cel mai nepotrivit moment.

Brusc, filmul s-a rupt și Malec a decis că nu mai vrea să conducă locomotiva! Hotărâre categorică și definitivă. Se așează în repaus pe biela-manivelă și aproape fără să ne dăm seama aceasta se pune în mișcare, anunțând în acest fel renunțarea la irevocabila hotărâre. ''Generala'' pornește hotărât să treacă podul ''anticipatelor'', un pod destul de șubred pentru o armată atât de numeroasă și atât de puțin dornică să intre în focul bătăliei.


(649 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Octavian Andronic


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Mecanicul ''Generalei'' | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66064286231995 seconds.