Joi, 21 Iulie 2005 - 08:34 AM Aleg.RO: Reîncarnare mioritică

Publicat de: Mircea Dinescu

Gândul La interogatoriul vechilor dilematici, am declarat că insipida supă de păstîrnac a demisiei lui Tăriceanu ar fi fost leorpăită de pacienții marelui sanatoriu numit România fără nici un chef, ca obligație a unui tratament dinainte stabilit. Faptul că pupilul mult prea ascultător al lui Băsescu nu s-a lăsat pînă la urmă sacrificat, dîndu-i cu flit tutorelui predispus să verse cu mare artă o lacrimă de compasiune pe mormîntul său politic, așa cum a făcut-o și cu Stolojan, nu echivalează cîtuși de puțin cu o sinucidere, ci mai degrabă cu o neașteptată reîncarnare.

Cum-necum, Tăriceanu a mirosit că abia anticipatele pritocite de Băsescu l-ar fi scos definitiv pe linia moartă de la capătul tunelului, acolo unde pufăie cu mare succes fostele locomotive ale Convenției Democrate, Victor Ciorbea, poetul Radu Mischiu și liderul zonal Emil Constantinescu.

Mai mult decît atît, văzînd că președintele o ține gaia-mațu cu vizitele de lucru tovărășești la podul șprițului de la Buzău, premierul a plusat și el, culcîndu-se, în deplasare, la picioarele sinistraților, pe dușumea și pe glod, să simtă și coasta-i liberală junghiul și oful din noroaiele patriei.

În polemica surdă a populismului de partid și de stat, Tăriceanu pare dispus să aplice tactica de luptă a mahmurului și, în ideea cuiului care-l scoate pe ălălalt cui, în clipa cînd Băsescu se va da mare că a peticit podul, el să se culce la umbra pilonilor, alături de năpăstuiții soartei, ca să-i demonstreze jupînului că nu-i nevoie să stai călare pe urna de vot ca să te întorci la popor.

Taman aci, la porțile Orientului, unde în ultimii cinci sute de ani nimeni nu și-a zvîrlit coroana de pe creștet și sceptrul din mînă decît dacă năvăleau, pe nepusă masă, turcii, muscalii sau amantele, vaporeanul ar fi vrut ca motociclistul să-și facă harakiri de dragul lui Boc.

Ei, uite că manevra n-a ținut, fiindcă, vorba lui Mateiu Caragiale, „în trîntorul becisnic s-a deșteptat boierul“.


(606 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea Dinescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Reîncarnare mioritică | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61722207069397 seconds.