Vineri, 10 Martie 2017 - 05:50 AM ARTE: Pictorul Howard Hodgkin, o figura importanta a artei contemporane britanice, a murit

Publicat de: ---

Antena 3

Pictorul si ilustratorul britanic Sir Howard Hodgkin, o figura importanta a artei contemporane britanice, a murit la varsta de 84 de ani, a anuntat joi o cunoscuta galerie de arta din Londra, citata de DPA .

Artistul, un cunoscut reprezentant al curentului abstract in arta britanica, a fost distins cu prestigiosul premiu Turner pentru arta vizuala contemporana, in cel de-al doilea an de la infiintarea acestei distinctii, in 1985.

Lucrarile lui Hodgkin au fost expuse in expozitii majore din intreaga lume, in tari precum SUA, India, Germania si Irlanda, si in prezent la Hong Kong.

O expozitie care reuneste portretele sale abstracte, intitulata "Absent Friends", va putea fi admirata la National Portrait Gallery din Londra incepand cu data de 23 martie.

Grupul galeriilor Tate, care cuprinde patru muzee in Londra, Liverpool si Cornwall, i-a adus un omagiu lui Hodgkin, numindu-l „unul dintre cei mai mari artisti ai generatiei sale”.

Sursa: Agerpres


(4233 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Pictorul Howard Hodgkin, o figura importanta a artei contemporane britanice, a murit | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.