Miercuri, 20 Iulie 2005 - 08:51 AM Aleg.RO: Prețul este înlocuirea lui Năstase și Văcăroiu

Publicat de: ---

azi Soluția procedurală este prevăzută de art.114 (alin.1) din Constituție. Potrivit acestei prevederi, Guvernul își poate asuma răspunderea în fața celor două Camere "asupra unei declarații de politică generală". Altfel spus, este vorba de o nouă asumare a răspunderii. Soluția a fost avansată, încă de duminică, de liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu.
În termenii votării, se punea problema obținerii unui nou sprijin din partea UDMR și a Partidului Conservator, prin votarea favorabilă a acelei declarații de politică generală. În acest moment, a apărut târgul: cele două formațiuni erau net dezavantajate de spectrul alegerilor anticipate, dorind, se înțelege, rămânerea în funcțiune a Premierului și a actualului guvern.
Pe de altă parte, Alianța D.A. a sesizat că este momentul unui nou și veritabil șantaj politic: "premierul nu demisionează și, deci, nu facem alegeri anticipate numai dacă votați pentru destituirea președinților celor două Camere", a fost replica pe care au primit-o magiarii și conservatorii. S-a bătut palma și, în acest fel, toată lumea este mulțumită: UDMR și PC scapă de anticipate, iar PNL și PD au obținut sprijinul necesar pentru schimbarea președinților celor două Camere.


(621 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Prețul este înlocuirea lui Năstase și Văcăroiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62343907356262 seconds.