Miercuri, 20 Iulie 2005 - 08:46 AM Aleg.RO: Nicolae Vacaroiu: Majoritatea ordonantelor de urgenta sunt neconstitutionale

Publicat de: ---

gardianul Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, ieri, ca doar trei sau patru ordonante de urgenta depuse de Guvern la Senat se incadreaza in reglementarile Constitutiei, care prevede ca Executivul poate emite OU numai in situatii exceptionale, fiind posibila sesizarea Curtii Constitutionale, informeaza Mediafax. Vacaroiu a precizat ca, potrivit prevederilor Constitutiei, ordonantele de urgenta se emit numai in situatii exceptionale, care nu sufera amanare. Inundatiile, nelegiferate

El a adaugat ca, in ultima perioada, situatie extraordinara era doar cea determinata de inundatii, domeniu in care Guvernul nu a depus nici o ordonanta. "Este unicat in cei 15 ani - o spun ca senator - sa ne trezim cu 48 de ordonante de urgenta care efectiv nu au nici o legatura cu urgenta impusa de Constitutie", a adaugat Nicolae Vacaroiu. El a mai spus ca, in conformitate cu prevederile constitutionale, ordonante de urgenta nu se pot da intr-o serie de domenii: revizuirea Constitutiei, modificarea regimului institutiilor fundamentale ale statului - desi este o ordonanta de urgenta depusa la Camera care vizeaza modificarea Legii de organizare a Guvernului - si in domeniul drepturilor electorale, iar Guvernul a dat o ordonanta pentru modificarea Legii privind alegerile parlamentare. "Eu sunt convins ca se va face si o sesizare a Curtii Constitutionale, deoarece este nefiresc acest atac frontal la Constitutie", a adaugat Vacaroiu, raspunzand unei intrebari.


Romania tuturor posibilitatilor!

Referindu-se la ordonanta de urgenta privind referendumul, presedintele Senatului a raspuns: "In Romania se poate face orice, putem modifica Constitutia din trei in trei luni. Nu este normal. Dar este o propunere, o vom analiza in Parlament si vom decide in consecinta".

Nicolae Vacaroiu a precizat ca, in sedinta Biroului Permanent al Senatului, au fost repartizate la comisii 27 de ordonante de urgenta, 18 proiecte de lege si trei ordonante simple. El a precizat ca Senatul va lucra in comisii toata saptamana, inclusiv sambata, iar saptamana viitoare, in plen.


(651 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Nicolae Vacaroiu: Majoritatea ordonantelor de urgenta sunt neconstitutionale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73726296424866 seconds.