Marți, 19 Iulie 2005 - 08:43 AM Aleg.RO: Liberalii se ocupă deja de liste!

Publicat de: ---

azi Parlamentarii PNL își vor putea păstra locurile pe listele electorale dacă vor îndeplini anumite criterii stabilite de conducerea partidului, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Eugen Nicolăescu. El a precizat că respectivele criterii vor fi elaborate de o comisie din care vor face parte Puiu Hașotti, Bogdan Olteanu, Gheorghe Flutur și Mihai Voicu.
Surse din partid susțin, însă, că la ultima ședință a Comitetului Executiv s-ar fi decis "înghețarea" listelor electorale, urmând să fie eliminați numai parlamentarii care au creat probleme deosebite. Liderii partidului au mai convenit să nu introducă pe listele electorale reprezentanții PNL din administrația locală și centrală, respectiv prefecți sau secretari de stat.
Deputatul liberal a mai spus că alegerile anticipate vor avea loc în jurul datei de 16 octombrie. "Dacă Alianța a decis să se facă anticipate, este firesc să se întâmple așa. Nu este normal ca un Guvern al PNL-PD să fie votat de PSD, care a criticat continuu actuala putere", a explicat deputatul liberal.
Întrebat dacă Theodor Stolojan ar putea fi numit premier, purtătorul de cuvânt al PNL a evitat un răspuns explicit, spunând doar că, "potrivit Constituției, Stolojan nu poate fi prim-ministru".
De asemenea, Nicolăescu a refuzat să spună ce rol va juca Stolojan în campania electorală. "Nu s-a decis încă implicarea fiecărui membru al PNL în campanie".
Surse din partid afirmă însă că Theodor Stolojan, susținut de președintele Traian Băsescu, ar putea juca un rol central în campania electorală a Alianței, iar unii dintre liderii PNL fac demersuri în acest sens în cadrul formațiunii liberale.
Nicolăescu a respins și posibilitatea ca oficialii UE să se opună organizării de alegeri anticipate. "Politica internă a României nu o fac reprezentanții Uniunii", a replicat Nicolăescu. El susține că Guvernul Tăriceanu "nu ține de ciolan", dar respectă poporul român "și-l cheamă să decidă pentru soarta lui". În privința unei eventuale fuziuni cu PD înainte de anticipate, reprezentantul PNL a spus că discuțiile pe această temă ar putea avea loc, eventual, după alegeri.
Referitor la poziția PC față de anticipate, Nicolăescu a menționat că reprezentanții acestui partid trebuie să-și clarifice poziția.
"În privința UDMR, președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut, miercuri după-amiază, o serie de discuții cu liderul UDMR Marko Bela, iar din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare", a conchis Nicolăescu.
Surse din partid susțin că liderii Uniunii vor susține, în continuare, poziția lui Tăriceanu.


(605 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Liberalii se ocupă deja de liste! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61280393600464 seconds.