Sâmbătă, 16 Iulie 2005 - 06:56 AM Aleg.RO: Pomeni electorale pentru bugetari si saraci

Publicat de: Raluca Barbuneanu

evenimentulzilei Guvernul a adoptat ieri doua masuri-soc, care amintesc de pomenile electorale din vremea PSD. Este vorba despre o ordonanta privind indexarea salariilor bugetarilor, prin care, practic, se da cu piciorul negocierilor cu FMI si de alta ordonanta prin care populatia poate primi ajutoare de pana la 10 milioane de lei daca schimba sobele cu centrale termice sau arzatoare. Deciziile guvernului nu pot decat sa suprinda daca luam in calcul faptul ca, in general, guvernele liberale, nu au obiceiul sa imparta pomeni la populatie.
Potrivit ordonantei prin care se aproba cresterea salariilor, bugetarii vor incasa salarii mai mari din octombrie, desi in urma cu o luna fusese anulata majorarea de 6a din octombrie. Purtatorul de cuvant al guvernului sustine ca inghetarea salariilor la stat, convenita cu FMI acum o luna, nu mai este justificata deoarece, in primele sase luni ale anului, banii platiti de contribuabili in contul impozitelor au fost cu peste 6.000 de miliarde lei mai multi decat se estimase initial.
Iar guvernul a gasit de cuviinta sa imparta 1.000 de miliarde la salariatii bugetari. Inca 390 de miliarde vor fi alocati ajutoarelor pentru centrale termice. Banii vor lua calea familiilor care au venituri nete pe membru de familie sub salariul minim net pe economie. Eficienta masurii este indoielnica deoarece o familie care abia isi duce traiul de pe o zi pe alta va gasi cu greu mai mult de zece de milioane de lei, cat mai trebuie pentru a cumpara o centrala.


(686 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Raluca Barbuneanu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Pomeni electorale pentru bugetari si saraci | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.