Sâmbătă, 16 Iulie 2005 - 06:48 AM Aleg.RO: Alesii sar in ajutorul sinistratilor

Publicat de: ---

Averea Politicienii s-au grabit sa-si afiseze pasul pentru cei loviti de soarta, in stil electoral. In timp ce liderii de partide si-au trimis parlamentarii la galosi si cizme pentru a se afunda in glodurile patriei, pentru a fi "mai aproape de cetateni, impreuna cu ei", conducerea Organizatiei PSD Bucuresti a anuntat, ieri, initierea unei campanii de strangere de fonduri pentru ajutorarea sinistratilor din zonele afectate de inundatii. In acest sens, organizatia a deschis un cont in lei la BRD, in care membrii de partid, parlamentari, consilieri parlamentari, consilieri municipali si de sector, primari vor dona cel putin cate un salariu. La randul sau, Adrian Nastase s-a pronuntat pentru preluarea de la Loteria Nationala a sumei de 900 de miliarde de lei pentru actiunile de reconstructie dupa inundatii printr-o initiativa legislativa a propriului partid, suma care in prezent este alocata lucrarilor de consolidare la Stadionul "Lia Manoliu". Totodata, precursorul lui Tariceanu s-a grabit sa-si demonstreze grija pentru popor anuntand ca va cere procedura de urgenta pentru dezbaterea initiativei legislative referitoare la rezolvarea crizei inundatiilor.

"Multumim domnului Nastase pentru sugestiile si initiativele sale, dar consideram ca Guvernul Tariceanu a gasit si va gasi resursele necesare pentru diminuarea efectelor calamitatilor", a ricanat purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu la auzul propunerilor social-democrate. Intre timp conducerea liberala a recomandat parlamentarilor sai sa renunte la indemnizatia lor pe o luna in favoarea sinistratilor. Deputatul PNL de Suceava, Romica Andreica, a anuntat deja vineri ca a facut o donatie in contul deschis pentru persoanele sinistrate din zonele inundate apreciind ca daca si ceilalti senatori si deputati ii vor urma exemplul, atunci s-ar strange aproape 14 miliarde de lei. Nici tribunul nu s-a lasat mai prejos. Dupa ce a batut apa in piua pe teza unui presupus complot ai maicai Rusia ce s-ar face vinovata pentru "declansarea artificiala a unor catastrofe naturale" ca pedeapsa pentru calitatea de membra NATO a Romaniei, C.V. Tudor a anuntat ca toti cei 51 de parlamentari PRM isi vor dona salariile de senator si deputat pe luna iulie si ca sediile PRM vor deveni centre de colectare a alimentelor, hainelor si a apei minerale pentru sinistrati.

Erijandu-se in rolul de salvator al tarii, liderul PRM a propus infiintarea unui comandament national pentru salvarea tarii de la dezastru, care sa functioneze pe langa PRM, sub directa sa obladuire.


(608 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Alesii sar in ajutorul sinistratilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.