Vineri, 15 Iulie 2005 - 06:51 AM Aleg.RO: Liberalii isi perie listele pentru anticipate

Publicat de: Cristina Faighel

Averea In vederea anticipatelor, liberalii isi fac sita ca sa isi cearna parlamentarii. In ciuda faptului ca liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a promis membrilor Delegatiei permanente inghetarea listelor parlamentare, numai sa voteze declansarea alegerilor anticipate, senatorii si deputatii liberali vor fi nevoiti sa treaca prin filtrul unei comisii inainte de a se regasi pe liste. Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca s-a decis infiintarea unei comisii care va stabili cateva criterii pentru aprecierea activitatii demnitarilor PNL. Aceasta comisie va fi formata din Puiu Hasotti, Gheorghe Flutur, Bogdan Olteanu, Eugen Nicolaescu si Mihai Voicu. Decizia liderilor liberali a starnit insa nemultumirea parlamentarilor PNL, care s-au plans ca vor fi reevaluati. Potrivit unor surse din cadrul partidului, viitorii candidati sunt cu atat mai nemultumiti cu cat la inceputul saptamanii viitoare vor fi nevoiti sa prezinte doua rapoarte, unul al activitatii parlamentare iar altul al implicarii in criza inundatiilor din circumscriptiile unde au fost alesi.

De altfel si Nicolaescu a anuntat ieri ca CEx a decis ca toti demnitarii PNL se vor implica in sprijinirea populatiei sinistrate.

Totodata, in vederea campaniei s-a decis si suspendarea vacantelor parlamentare, iar cei care nu isi vor indeplini sarcinile trasate risca sa ramana fara loc pe listele parlamentare. Acelasi risc planeaza si asupra celor care vor face imprudenta sa nu respecte deciziile in momentul trecerii unui nou Executiv prin Parlament.

Potrivit unor surse interne se pare ca aceste decizii au fost luate si ca urmare a faptului ca unii parlamentari ai PNL afland ca listele vor ramane in forma actuala s-au gandit imediat la concedii.

Tot in sedinta de miercuri seara, au fost trasati in linii mari pasii pe care ii va face Alianta in perioada urmatoare. Astfel, luni premierul Calin Popescu Tariceanu isi anunta demisia, o zi mai tarziu presedintele Traian Basescu numeste un nou sef al Executivului iar apoi in termen de zece zile va fi convocata o sesiune extraordinara pentru trecerea prin Parlament a ultimelor ordonante emise de Guvern.

PNL strans unit in jurul lui Tariceanu

„Conducerea PNL respinge toate atacurile impotriva partidului si a liderilor sai, venite din orice parte si pe orice tema“ a declarat purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu. El a raspuns astfel si declaratiilor facute de Valeriu Stoica, potrivit carora, dupa rezolvarea crizei inundatiilor premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa demisioneze si sa fie inlocuit cu Theodor Stolojan. Aceste declaratii care sustin revenirea lui Theodor Stolojan sunt facute in contextul in care este vehiculata in cercuri din afara Aliantei DA ideea instituirii unui guvern de tehnocrati. „PNL are o conducere legitim aleasa si isi reafirma soliditatea si unitatea. Exista multe presiuni asupra conducerii partidului, pe care le respingem intrucat in aceasta perioada avem altceva de facut“, a subliniat Nicolaescu. Trebuie precizat ca declaratiile lui Valeriu Stoica, fostul presedinte al PNL acum membru fara functii al partidului, au fost insotite in ultima vreme de critici la adresa lui Tariceanu. Fostul presedinte al PNL, cu ocazia lansarii proiectului sau referitor la fuziunea cu Partidul Democrat si la infiintarea unui pol de centru-dreapta cu conotatii populare, l-a criticat pe Tariceanu ca nu are viziunea pe termen lung asupra directiei pe care trebuie sa o aiba PNL pentru a iesi invingator din exercitiul guvernarii.
(455 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Cristina Faighel


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Liberalii isi perie listele pentru anticipate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58910799026489 seconds.